icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
30 april 2018 12:51
12

Få syn på resultatet

Motivationshöjare

För att få motivation är det jätteviktigt för mig att se siffror på vad jag åstadkommit. Såklart hjälper det att kläderna passar bättre och till och med blir för stora, eller att det är lättare att röra sig. Vissa rörelser blir lättare också… som att lägga armarna i kors på bröstet… konstigt men så är det. Men siffrorna visar mig att det jag känner och upplever är sant.

Till min hjälp har jag en viktmall där jag skriver in min vikt varje dag. Sen har jag gjort ett diagram som visar viktminskningen baserat på min veckoinvägning. Jag har också gjort en mall på mina mätningar. Nu mäter jag mig inte varje vecka, jag försöker göra det ungefär en gång i månaden eller med lite längre mellanrum. Anledningen är att om jag mäter mig oftare så är det svårt att se att något händer, här vill jag liksom bli glatt överraskad. Sen vet jag, att det är svårt att veta att man mäter exakt på rätt ställe… borde kanske tatuera måttbandspunkter på rätt ställe på kroppen 😜 Men jag försöker tänka på var jag sätter måttbanden… eller snarare så här; varje gång jag mäter mig så tänker jag att jag ska mäta den delen av kroppen där den är som störst. Det tycker jag är ett ganska bra förhållningssätt.

Nu har det gått 6 veckor sedan jag mätte mig. När jag jämför nu hur mycket min kropp har minskat i mått sedan första gången jag mätte mig (innan invägningen allra första dagen) så har jag minskat massor!!! 😲 Höften har minskat med 12 cm och midjan med 10,5 cm. Låren har krympt med 6/10 cm 😲😮 När jag börjar kolla så här så inser jag ju varför kläderna sitter mycket bättre nu och också varför vissa kläder är för stora 😉. Så de där 15 kilona har tagits lite här och lite där, precis som jag vill ha det.

Att lägga ner tid på att skapa diagram/tabell och skriva in detta är något som är värt massor! För när jag sen känner “något litet kan du allt unna dig, du som varit så duktig” (ja alltså det är ju kolhydratdjävulen som säger detta) då kan jag titta på de här siffrorna och då tänker jag “Aldrig i livet att jag offrar det här hårda arbetet på godsaker, no way!!” Och så är motivationen på topp igen.

Så mitt tips till er alla är att om du har en del att gå ner och inte har mätt dig och noterat det någonstans, så börja nu. Helt klart en motivationshöjare 👍😄

För övrigt har jag roat mig lite i trädgården idag, det blev fleecetröja och halsduk för att inte frysa ihjäl!! Men jag tänker positivt, bättre lite kallt nu så att vårblommorna får visa sig i hela sin prakt och sen kan jag ta sommarvärmen i sommar.

Så här vacker är vår forsythia i år. Den har varit lite tjurig med blomningen vissa år, jag gissar att det är Lindarnas fel, de tar så mycket näring och ljus, men i år lyser den som en sol 🌞

Ha en härlig Valborgsmässoafton mina vänner 💓

Chqk9Xqzlchtsf9fvTK48qr2ZvQqN4ggnr2PA7BBFogZ6FqHkZ3IZys96KXmvOWCBdProP6j0dtCGC7t2-K1JeXWIWdOqGtld23fqpK52Eh413CRyanQmCpMQQb3vFZx9Q8omafl

Gillar

Kommentarer

 • 30 apr 2018 14:22
  gasten

  Vacker buske!

  Grattis till din viktminskning, fantastiskt bra gjort!

  Bra att mäta sig, då ser man ju hur mycket mindre man har blivit.

  Pepp,pepp !

  Ha en fin dag!

 • 30 apr 2018 14:27

  Tack gasten! Ja, det hjälper motivationen på traven iallafall. Hoppas att du också får en fin dag heart

 • 30 apr 2018 14:44
  aregnisw

  Vi har massor med såna buskar här på gården o dom är så fina Grattis till vikten yes

 • 30 apr 2018 15:06

  Ja de är verkligen vackra aregnisw. De är vår för mig laugh Även om det är mulet så lyser de upp.

 • 30 apr 2018 16:01
  Bella50

  Jag måste bara få visa mitt första ” månadens framgångarefoto” .... där visar jag just skillnaden i midjan. Det var en underbar känsla. 

  grattis till ditt fina resultat...och mer lär det bli 👏👏✌️

  073ad7ed-c32f-4c0f-903d-28d86ad52756.jpeg

 • 30 apr 2018 16:17
  lenanel

  Så härligt positivt du delar med dig av det som funkar för dig, Kicki47! Jag behöver också siffror (och kanske diagram) för att sporras ordentligt. Som sagt, hur kläderna sitter är ju också en mätare men sedan är det ju det där mentala... Vissa dagar känner man sig vissen och tjock ändå, det är då din metod behövs.

  Just nu skyller jag på att jag har för mycket att göra för att komma igång med mer "bokföring" men det kommer ju andra dagar, då en sådan investering av tid hade varit bra att ha.

 • 30 apr 2018 16:19
  klaraelv

  Grattis till din minskning både på vågen och på måttbandet. Härligt när man krymper ur kläderna. 

  Trevlig valborg.

 • 30 apr 2018 17:39
  gittan52

  Jag använder sällan måttbandet men siffrorna på vågen räcker bra som motivation för mig.

  Jag har dock kommit till ett läge där jag ”aldrig säger aldrig” längre, avsett vad det handlar om.  smiley

  Så underbart med Forsythian! Vår granne har precis sågat ner sin och jag saknar den fina blomningen samt nöjer att se (och höra) getingarna gnaga av barken på busen senare på sommaren.

 • 30 apr 2018 18:30

  LissaLo Ja bälteshål är suveräna måttstockar 😃
   

  Bella50: Vilket jättebra foto! Vad du har kämpat! Superimponerad. Hoppas att jag kommer dit jag också en dag.. 💓

  lenanel: Tack! 😃 Jag tänker att någon annan kan ha nytta av mina upptäckter och samtidigt är det bra för mig att fundera, tänka efter och skriva ner. Sen kan jag gå tillbaka och se vad som fungerade och vad som inte fungerade. Win-Win kan man säga.
   

  klaraelv: Tack, ja det är härligt!! Ha en skön kväll 💓
   

  gittan52: Jag förstår vad du menar med “aldrig säger aldrig” När jag började här på MD så hade jag en klar uppfattning om hur jag fungerade och hur jag skulle göra. Men den har ändrats eftersom jag har lärt mig så mycket om mig själv och samtidigt fått så bra tips och tankar från alla som bloggar här. Så jag håller med, “aldrig säger aldrig” 😃

   

 • 30 apr 2018 19:59
  paloma

  Jag använder inte heller måttband längre, det blir inte så stor skillnad på något kg. Mina favoritbyxor när jag var tjock passade inte alls när jag gick i mål, men jag har sparat dom längst in i en garderob😁

  a0dbcf4a-6bfd-47a0-8fbd-b2252b0ff834.jpg

  Snart står du också med förstora byxor👍

 • 1 maj 2018 06:54

  Jag har också ett par sådana där byxor, ett par jeans med ditsydda resor i midjan. De hade jag, och inga andra gick på mig, när jag vägde som mest 141 kg. Så de är redan nu stora för mig. Men jag tänker att de byxor jag använder mest just nu, de ska se ut som dina snart paloma heart

 • 1 maj 2018 08:19

  Grattis heart

  Är så på riktig glad för din skull, att ditt kämpande ger så fina resultat.

  Jag har en massa gamla mått och vikter sparade och det är sporrande att jämföra.

  Denna gång gjorde jag inte någon "inmätning" när jag började i januari , var så less på mig själv och min kropp så jag orkade inte riktigt ta till mig de siffrorna ( något jag ångrar idag ) 

  Väger mig  gör jag varje dag och det har lärt mig att både något litet + som 0 en vägning i det längre perspektivet till slut blir ett minusresultat totalt !

   

Logga in för att skriva en kommentar.