icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
25 januari 2018 20:24
8

Ett tag sen sist...

... och jag har saknat er!

Jobbet snurrar i 180 km/timmen just nu. Omorganisationer med våra elever kräver enorm energi och är ett himla pusslande, dessutom damp det ner som en slägga i huvudet att vi ska få ny rektor, igen. På 7 år är detta min...8:e rektor... kräver också mycket energi. Det är sån himla "tur"  (är ju iofs med i arbetsbeskrivningen men ändå wink) att mitt jobb består av att umgås med ett helt gäng med 9-åringar. För finns det något mer underbart? Svar nej. Det är fantastiskt, helt enkelt. Så all energi som tas ifrån mig på olika saker på jobbet, ger de mig tillbaka dubbelt upp. Guldklimpar heart

Idag när jag kom hem kändes huvudet som en stor boll full med... cement. Så enormt trött. Men så tvingade jag mig upp för trappan, på med träningskläder och upp på motionscykeln. Igång och trampade, satte på en serie från Netflix på plattan framför ögonen och ljudet i hörlurarna. Inte rum för tankar och benen pinnande på. Jag hade bestämt mig för 45 minuter på cykeln, det blev 60. Och det var underbart! Totalt slut efteråt och genomsvett. Härlig känsla!

Nå, hade detta varit före MD så hade jag kommit hem, sjunkit ihop i soffan som en degklump, stirrat på tvn och mått pyton. Men nu, träning och helt plötsligt är humöret så där soligt, busigt och glatt igen, så som jag vill vara och egentligen är.

Efter middagen så sjunker jag nu ner i fåtöljen för att läsa alla bloggar här på MD och fastnar direkt. Så enormt mycket klokskap som ryms här! Och alla är så justa mot varandra. Inget hackande eller pekpinnande. Bara respekt och empati, stöd och pepp. Herre min skapare vad jag saknat er de här dagarna! Kan man ha bloggabstinens? laugh

Imorgon är det invägning igen... funderar på hur det kan ha gått, hade ju lite för kul förra helgen wink

Ha nu en härlig torsdagskväll mina goa vänner heart

Gillar

Kommentarer

 • 25 jan 2018 20:32

  Klart man kan sakna sina vänner laugh

  Välkommen tillbaka, skönt att det fungerar bra med kost och träning i alla fall! Håller en tumme för att ni får behålla nästa rektor!

 • 25 jan 2018 20:33
  klaraelv

  Härligt när endorfinerna studsar runt i kroppen.

 • 25 jan 2018 21:10

  Vad duktig du är sätter dig och cyklar efter en hel arbetsdag-  och i 60 min - djupt imponerad.

  När jag tränar ( tränade) så lade jag det alltid på morgonen för dels är det avklarat och sedan vet jag med mig att jag lätt skjutit upp det efter en jobbdag och man bara vill hem och sjunka ner i soffa och slappna av !

  Härligt att MD ger så mycket - precis som du säger får man lätt bloggabstinens

  NJUT av kvällen,  cykelpasset kommer ge det där lilla extra ionför invägningen i morgon !

 • 25 jan 2018 21:17

  LadyG Det fungerar oförskämt bra med träning och mat. Känner mig så himla motiverad laugh Tja... vi har nog blivit lite blasé med rektorer, tänker att vi får vara glada om de stannar ett år. Ändå sägs vi vara ett trevligt gäng som de alla saknar när de lämnar oss... fast man undar ju ibland wink

  klaraelv ja endorfinerna är mina bästa vänner just nu laugh

  8veckor egentligen skulle jag vilja träna på morgonen... men... är inte direkt morgonmänniska och som det är nu går jag upp vid 5.45, duschar, dricker kaffe och åker till jobbet så jag är där kl 7. Om jag skulle träna före det så skulle jag behöva gå upp kl.... hualigen, vill inte ens tänka på det! Och.. tja...motionscykeln står i sovrummet... vet inte riktigt vad gubben skulle gilla att vakna vid 4 på morgonen för att jag sitter där och cyklar laughwink

 • 25 jan 2018 21:26

  Jag har haft samma chef i typ 12 år vilket jag tycker är en väldig tillgång. Vi har alla våra goda och mindre goda sidor, men som helhet är jag väldigt glad för min chef - kan alltid lita på att hon backar upp mig om det behövs. Nu närmar sig chefen pensionsdags och det finns en oro i arbetsgruppen om hur det kommer att bli sedan. Men vem vet, det kanske blir ännu bättre? 

 • 25 jan 2018 21:31

  Medlem16 ja vill du ha tips på hur man hanterar en ny chef så kan jag hjälpa dig. Vi har gjort det så många gånger att det börjar bli löjligt. Det vitigta är att ha fasta rutiner som håller även om det blir turbulent ett tag vid bytet. Så passa på att kolla över vilka rutiner ni har, se till att de skrivs ner så alla kan ta del av det, så blir nog bytet bra. Sen är det bara att hålla tummarna för att din chef blir lika bra som din förra yes

 • 25 jan 2018 22:11
  paloma

  Jag är nog lite bloggberonde här på MD, man vill ju "höra" hur alla har det. Och just nu är det så mycket roligt att läsa, och alla är så engagerade.

  Du sprudlar av glädje och energi, det ser man i dina inlägg😁

  Tack detsamma❤

 • 26 jan 2018 15:19

  paloma ja jag håller med dig, det är så himla roligt att läsa vad alla skriver, det är så mycket som drar igång tankeverksamheten, saker som jag aldrig kanske tänkt på förut. Kul ju smiley

   

  Ja, just nu sprudlar jag, vissa dagar så är jag rätt avslagen men... MD får mig att komma igen. Fantastiskt när man tänker på det smiley

Logga in för att skriva en kommentar.