icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
8 september 2018 09:53
10

Drogen socker

Tillbaka i gamla mönster 

inte helt och hållet, men alldeles för mycket. Smågodis, snacks, bröd, glass…. Just med glassen började det och med ost och kex. De var mina gupp i vägen som gjorde att jag ramlade av. Kexen knuffade mig till kanten och glassen gjorde att jag tippade av helt och hållet.

Men jag vill upp igen, jag har hela tiden velat upp på vagnen igen. Tillbaka till det där sköna livet när kroppen mår bra av att få jättelite kolhydrater och lågt med kalorier. Kroppen gillar det och då hänger liksom hjärnan med också. Men nu… nu fick hjärnan och känslorna bestämma och då går det åt fanders.

Det smög sig på, “EN glass gör ju inget”, “Det är ju så varmt, alla äter ju glass då”, “Om man ska gå och fika så måste det ju vara fika på tallriken också… det vet ju alla”, “Klart man ska ha popcorn på bio, det är självklart, och smågodis också”, “Jag har haft en så himla jobbig vecka, jag behöver lite smågodis”, “Jag är så himla trött i huvudet, lite socker är vad som behövs för att piggna till”

Egentligen är det fantastiskt hur mycket olika ursäkter som jag kan hitta på för att förstöra för mig själv. Och allt jag vill ha, allt jag är ute efter är den där korta kicken av sockret när det förför min hjärna och talar om att jag mår bra, jag är underbar, jag är värd detta. Drogen socker förför mitt sinne, hela min kropp. Några få minuter bara, för sen är kicken över och då vill jag såklart ha mer. Få tillbaka känslan igen.

Det jag tydligen inte fattar, måste vara enormt trög, är att jag kan få den där härliga känslan om jag låter bli socker, om jag håller ner på kolhydrater och kalorier och tränar istället. Då kommer den där känslan också, fast då räcker den längre.

Nu behöver jag er hjälp här på MD, jag vill verkligen tillbaka igen, på rätt spår.

Rent viktmässigt har jag kommit undan med bara några kilos viktökning, otroligt faktiskt men det beror nog på att jag hela tiden önskat mig tillbaka, kämpat mot Kolhydratdjävulen med näbbar och klor, han har vunnit många fajter men inte alla.

Målen nu:

 • Blogga minst 3 gånger i veckan.

 • Registrera vad jag äter varje dag

 • Väga mig varje dag.

MÅSTE KÄMPA NU!

Gillar

Kommentarer

 • 8 sep 2018 09:59
  Flisan57

  Härligt att höra av dig igen Kikki47, jag saknade dig när jag kom tillbaka efter semestern. Nu och här får vi hjälp av våra vänner upp på vägen igen - När jag började köra igen efter sommaren märkte jag att jag saknat att hänga här med alla som tipsar, peppar och hejar på oss - Nu kör vi igen.smiley

 • 8 sep 2018 11:44
  dollster

  Välkommen tillbaka! Jag hade också släppt det mesta under semestern, men nu - med hjälp av alla härliga människor här och deras pepp - är jag tillbaka på tåget igen. Tillsammans fixar vi det 💪🏻

 • 8 sep 2018 12:21

  Åh vad glad jag blir!!  Ni är för underbara. heartPrecis vad jag behöver just nu, att vi hjälps åt. För mig är det viktigt att få kommentarer men lika viktigt, om inte mer! att få läsa det andra skrivit, få inspiration och kommentera dina tankar. Nu kör vi igen mina vänner yesheart

 • 8 sep 2018 12:38

  Välkommen tillbaka. Du är inte ensam om att falla för frestelser under sommaren. Men nu är vi tillbaka till vardagen och kan lättare komma in i bra rutiner.

  Efter att ha noterat min högsta vikt någonsin bestämde jag mig för en ändring och än så länge har det fungerat.

 • 8 sep 2018 12:58

  Bra insikter Kicki och framförallt väldigt roligt att se dig här i bloggen igen, du har varit saknad. Massor av pepp till dig! smiley

 • 8 sep 2018 16:01

  Tack Lual och Johan! heart Det känns som att komma hem igen efter att ha varit på en låång semester. Hem till familjen heart

 • 8 sep 2018 22:57
  Bella50

  Jag undrade just vart dina härliga inlägg tagit vägen...men alla är så upptagna under sommaren. Nu är det höst och återsamling...precis som i ditt klassrum. 

  Nu är alla på plats och stöttar och puttar i rätt riktning. 

  Du är inte själv i viktkampen. Den är en never ending story.  Pepp från mig ✌️😃

 • 9 sep 2018 00:13
  chicha

  Härligt att se dig här igen! Som sagt, du är inte ensam.

 • 9 sep 2018 07:25
  gittan52

  Visst är det roligt att vara aktiv på MD när allt flyter på, men många av oss behöver förmodligen denna sida som mest när det känns trögt.

  Jag var lite orolig för att du hade släppt taget helt, men är glad att det inte var så.

  Stort lycka till med att hitta tillbaks till den väg som passar dig bäst!

 • 10 sep 2018 10:58

  Hej vännenheart

  Härligt att ha dig tillbaka, du har varit saknad.

  Nu tar vi och ger kolhydratsdjävulen en riktig match - eller hur ?

Logga in för att skriva en kommentar.