icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
15 januari 2018 21:13
2

Dag 11 Skön känsla i kroppen :-)

Måndag dag 11

Nu börjar det goda livet visa sig. Det goda där kroppen mår bra, själen är lugn och sinnet är glatt. Så som livet med LCHF är. Efter alla omställningsbesvär inser jag hur djupt ner i kolhydratträsket jag var. Vikten och de trånga kläderna talade ju sitt tydliga språk men kroppens fajt med att ställa om var ändå det som påverkade  mig mest. Jag menar jag presenterar mig fortfarande och tänker på mig som någon som äter LCHF.

Nåväl, nu är det sant smiley igen. Och det känns skönt! Det känns verkligen i kroppen att det är här jag ska vara. Ungefär som om kroppen säger "Vad du är trög! Jag har ju visat på alla sätt att de där kolhydraterna är inget för oss. NU fattar du äntligen!"

Det är egentligen konstigt, eller hur? Att kroppen som känts så främmande och motspänstig på alla sätt, nu känns lugn och stilla. Som en frid.

Nu kör vi vidare på detta, nu ska kilona rulla yes

Gillar

Kommentarer

  • 15 jan 2018 22:02
    paloma

    Rätt inställning 👍

  • 16 jan 2018 06:47

    Vad härligt att läsa att du märker så stor skillnad. Det blir ju mycket lättare att fortsätta när du känner så. yes
     

Logga in för att skriva en kommentar.