icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
26 februari 2018 21:10
3

Då kör vi för fullt igen :-)

Japp full rulle, det är tydligen min grej.

Nu när jag är tillbaka på jobbet efter mitt "influensalov" så är även mitt kloka och förnuftiga JAG tillbaka... konstigt för jag har ju hela tiden trott att det är jobbet som ska få mig på fall. Att det ska kräva all min energi så att jag inte orkar hålla i det här med maten och sedan faller, faller, faller...

Men icke sa Nicke (Har alltid undrat, kommer det talesättet från Nicke Nyfiken?) Nu är jag iallafall tillbaka på jobbet igen, lite hostig men annars OK. Vi rullar ju på, som alltid, på högsta växeln och med fartvinden i håret. Snart drar nationella proven igång, vi har överlämningar både hit och dit förutom att jag också har en student som gör sin andra praktik. Och så lite plock och fix med andra saker, fakturor som ska attesteras, datorer som ska startas om och vår alltid lika uppmärksamhetskrävande kopiator som nu efter ledigheten verkligen behöver lite extra TLC.

Men nu, mitt i allt detta virvlande och farande, så känner jag mig helt lugn när det gäller min kost och framförallt mitt liv med denna kost. Inga sug eller viskningar från kolhydratjävulen. Han är inte ens här!! 

Kanske är det en ny sak att lära om mig själv. Rutiner och att ha fullt upp är min melodi, då kan jag ha ordning i mitt liv. Men när allting flyter, man velar hit och dit, eller ännu värre är sjuk och ingenting är roligt alls, då ligger jag pyrt till. Så min nästa fundering och planering i mitt arbete med att förändra min livsstil, är, hur ska jag hantera dessa dagar?

Det tål att tänka på. Jag menar, jag kommer ju att ha fler lov framöver, jag kommer att bli sjuk igen och jag kommer att ha tråkigt. Så, hur hanteras detta på bästa sätt?

Det blir nästa del i mitt projekt.

Ha en skön måndagkväll 

Bildresultat för måndag

Gillar

Kommentarer

 • 26 feb 2018 22:24
  Bella50

  Du får hitta det som håller dig mätt och nöjd...länge...och helst är bra kcal- mässigt. 

  Under hela min viktnedgång avstod jag min favoritfrukost ...Naturell yoghurt 3%, med grädde , rostade solroskärnor och mald kanel. Sen började jag med 16:8 och åt inte frukost alls !!

   Numera äter jag det oftast som mitt första mål vid 11-12. Älskar denna måltid...när som helst faktiskt. 

  Att ha en sån på sin meny känns väldigt bra. Det är både gott, nyttigt, enkelt och relativt kalorisnålt, bra E%-balans...och tar en stund att äta. Många plus på samma gång där alltså.

  Så gör jag...pepp till dig ✌️

   

 • 26 feb 2018 22:49
  paloma

  Man får hitta annat att göra när man är hemma, så inte alla lediga dagar blir en kamp med maten. Jag försöker att inte lägga så mycket tanke på mat, det gör bara att jag blir sugen på att äta saker jag inte ska äta.

  Tack detsamma☺

 • 27 feb 2018 20:34

  Tack för bra tips och kommentarer. Jag funderade på om jag skulle bestämma några maträtter som är "hemma-idag-rätter". En favvo är avokado, ägg, skinka och skagenröra. Den funkar på alla ledder och jag blir mätt. Problemet är att jag inte har vanan inne att vara hemma. Jobbar ju heltid och har gjort det alltid. Men, snart kommer en ny chans, påsklovet är ju snart och då blir det extra utmaning med ledighet, samt besök från raringens familj.

  Men ska klura lite till på bra rätter som det alltid ska finnas ingredienser till, så att jag kan ta till dem när jag är hemma.laugh

Logga in för att skriva en kommentar.