icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
11 juli 2018 07:18
6

Counting my blessings

Imorse vaknade jag straxt efter 4 på morgonen 😲. Min ena vad krampade lite och så var jag varm. Utanför fönstret var solen så där morgonvacker, och fåglarna sjöng som tokiga. Så jag gick upp, smög på tå ner för trappan för att inte väcka raringen. Så kröp jag upp i min fåtölj och satte mig tillrätta med datorn för att se vad som hänt i världen.

Jag började fundera när jag satt där. På sista tiden har ju vikten gått upp och ner som en berg-och-dalbana.Jag började semestern med att väga in mig på 116,4 kg. Sen dess har jag pendlat mellan 118,1 och 120,9 😱 Men samtidigt känns det inte som om jag gått upp i vikt. När jag tittar mig i spegeln ser det inte ut som så heller… Jag mätte mig häromdagen och enligt måttbandet har jag krympt rejält! Och sen är det känslan… ni vet.

 • Mysbyxorna som jag knappt kunde få över höfterna när jag köpte dem förra sommaren, de hänger och slänger, måste dra åt snöret i dem för att de ska hålla sig uppe.

 • Jag kom på mig själv med att sitta med korsade ben… ni vet, lägga ena benet över det andra. Det har jag inte kunnat göra på länge för det har känts obekvämt och så har benet som legat överst pekat rakt ut.. Nu kom jag på mig själv att jag bara satt så… Och det kändes bra.

 • När jag ska ta på mig strumpor, knyta skor mm så är det enkelt att nå fötterna, även när jag sitter i fåtöljen.

 • Jag kan nå ställen på ryggen som förut varit helt onåbara.

 • När jag tvättar eller smörjer in ansiktet så kan jag känna benstrukturen under huden… på ett sätt jag inte gjort förut.

Det är allihop små, små saker men om man lägger ihop dem så känner jag att det har hänt grejer, även om vågen är lite sur just nu och inte vill visa det där. Kroppen visar mig det.

Allt detta sammantaget gör att jag inte oroar mig för vikten som blivit knasig. Jag KÄNNER att det fungerar och där i ligger min motivation just nu 😊

Jag önskar er alla en skön dag 💗

Gillar

Kommentarer

 • 11 jul 2018 07:27
  paloma

  Ibland är det bra att stanna upp och njuta precis där man är, man behöver inte göra allt på en gång. Att hålla jämnvikt är gott nog.

  Bara njut av din framgång❤

 • 11 jul 2018 07:47
  gittan52

  Under semestern är det nästan oundvikligt att inte gå upp i vikt eftersom våra rutiner ändras en del och i och med det kanske också våra matvanor.

  I de allra flesta fall rättar det till sig när vi åter är hemma och gör som vi brukar.

  Bra att lita på känslan!

 • 11 jul 2018 07:54

  Vilken härlig morgon! Motivationen är det viktigaste av allt, bra att du ger den näring.😊

 • 11 jul 2018 08:02
  klaraelv

  Vikten är inte allt, eftersom du rör på dig så kommer du minska i omfång även om inte vågen vill vara lika tillmötesgående. Långsam nedgång gör förhoppningsvis att skinnet har mer tid att dra ihop sig, maken säger vecka för vecka att han ser att det blir mindre löst skinn (hoppas han har rätt), här händer inte heller så mycket på vikten och har inte gjort det på ca 3 måndader (ca 4 kg, strax över kg per månad, var av det mesta på den månaden som är längst bort). VIkten behöver inte minska för att man ska må bättre, finns andra faktorer som ger välmående, som du själv upptäkt, men det är skönt samtidigt om man blir lättare, men det är inte alltid det primära.

 • 11 jul 2018 12:06

  Bra att du stannar upp och reflekterar.

  Det är ofta jag har läst just om att inte stirra enbart på siffrorna på vågen utan istället mäta.

 • 12 jul 2018 23:03
  chicha

  Härliga upptäckter! Det gäller ju verkligen att uppmärksamma dem också, förutom vikten. Kan vara att man samlar på sig vätska i värmen också, förutom ändrade rutiner på sommaren. Heja dig!👍👏

Logga in för att skriva en kommentar.