icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
1 juli 2018 22:29
7

Bloggvila

Nu kommer jag att vila lite från bloggandet. Vi ska ta vår älskade campingbil och ge oss ut på en liten resa.

Just själva mathållningen går inte så bra just nu vilket gör att vikten pendlar… mest uppåt tyvärr :-( Färska solvarma jordgubbar ute i trädgårdslandet, mörkt mörkt röda bigarråer… det är de som sabbar det hela för mig just nu. Men jag tänker såhär, jag gör så gott jag kan just nu. Kör lite 16/8 när jag känner att kroppen tycker det är OK, jag försöker röra mig 8-10000 steg varje dag och så försöker jag tänka på vad jag stoppar i mig till måltiderna och inte äta  så mycket mellan. Men att helt avstå från gudagåvorna funkar inte för mig, tanken är att jag ska må väl också, inte bara gå ner i vikt och då behöver jag känna att jag kan unna mig detta nu. Längre fram i höst kan jag strama åt igen och då finns inga jordgubbar på landet ;-)

Nu får ni ha det så bra så hörs vi när jag kommer tillbaka.

Kramar till er allihop!

Gillar

Kommentarer

 • 1 juli 2018 22:48
  paloma

  Frukt måste ju ändå vara bättre än annat😏

  Ha en trevlig resa😀

 • 2 juli 2018 09:01
  aregnisw

  Ha det toppenskönt nu och blogga kan man göra när man inte har annat att göra smiley

 • 2 juli 2018 10:58

  Ha en mysig semester

 • 3 juli 2018 18:14
  anna54

  Hoppas att ni får en fin resa☀️

  Senast uppdaterad 3 juli 2018 18:14

 • 4 juli 2018 08:20
  chicha

  Just färsk frukt och färska grönsaker är det som gör att jag inte vill köra LCHF. Det är ju inte särskilt onyttigt heller, om det inte triggar igång överätande. Du kanske ska fundera på mer LCLC? 

  Hoppas din semester blir skön!

 • 7 juli 2018 09:17
  Bella50

  Hos mig finns inga "förbud" längre...men visst måste man tänka till om man inte ska hamna på startlinjen igen.

  Det jag äter minst av numera är kakor och godis...men glass blir det ofta.

  Jag har hittat en bra balans ( E%-balansen)  ...men äter för många kcal / dag.

  Trots det håller jag vikten någorlunda och behöver inte känna någon press...så för mig funkar det bra just nu.

  Till hösten tar vi nog tag i det lite till mans skulle jag tippa.

  Njut av livet i lagom doser och utan dåligt samvete yes

   

 • 9 juli 2018 22:30

  Tack allihop!

  Frukt och bär, allra helst hemodlade, är ju supernyttigt, instämmer. Men... det triggar igång mig och får mig att vilja ha mer och mer. Men jag tycker ändå att jag klarar det någorlunda. Snart är jordgubbssäsongen slut.

Logga in för att skriva en kommentar.