icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
30 januari 2018 20:46
9

Berömma och belöna mig själv :-)

I mitt mail idag från Johan stod att jag skulle fundera på hur jag berömmer och belönar mig själv. 

Jag är nu inne på dag 26...tjugosex!!! Det är ju inte klokt. Vart har tiden tagit vägen? Och ska inte sånt här vara svårt, besvärligt, lite av tortyr nästan?... man ska väl späka sig själv när man vill ändra på sitt liv och framförallt, gå ner i vikt?

Nja... tydligen har just det där med späkandet gått ur modet, och tur är ju det wink Jag föredrar det här sättet alla gånger, leva gott, äta gott och må ännu godare. 

Så på något sätt känns hela den här Kickstarten som en belöning till mig själv. Jag valde MIG och hoppade på Kickstart, jag har valt MIG hela tiden och känt efter hur jag ska bete mig så att jag ska må så bra som möjligt. Dessutom väljer jag MIG när jag sätter mig ner vid datorn på kvällen och för in min mat, min motion och som grädden på moset, får skriva till mina fina kompisar och få ta del av deras fantastiska liv genom de här bloggarna. Alltså, vilken grej det är! Har aldrig varit med om något så fantastiskt forum för både givande och tagande. Jag bara älskar´t heart

Men jag har faktsiskt, förutom alla de här olika sätten att belöna mig själv, köpt en liten present till mig själv. Och det är nu jag till och med förvånar mig själv. (Jodå, man kan faktiskt göra det, jag gör det hela tiden egentligen wink) Jag som varit soffpotatis och mysguru. Bättre att strosa än att ta ut sig så man svettas. Håll i er nu! Jag har gått och köpt mig en träningsklocka!!!! :-O För jag har insett att det här med träning, det är liksom min grej... konstigt va! Och mitt beröm och min belöning kommer när jag kikar på hur mycket jag har rört på mig varje dag. Däremot gillar jag inte riktigt att behöva ha mobilen på mig hela tiden och just nu måste jag det för att få mina steg räknade. Så på posten, (just nu medan jag skriver detta lilla brev till er!) ligger ett litet paket, adresserat till lilla (tja... kanske inte så liten... ÄN, men snart så) mig, med en sån där smart klocka som kan hålla koll på alla nyttigheter jag tar mig för. 

Inte nog med detta... jag har planer på att belöna mig själv ytterligare... med snygga träningskläder!

Som ni förstår har jag själv nu svimmat av chock över vad jag har för planer och att det är detta jag verkligen vill belöna mig med. 

Ibland är det spännande att vara människa, tycker ni inte? Det är vad som kan hända på bara 26 små ynka dagar ... laugh

Gillar

Kommentarer

 • 30 jan 2018 21:10

  Jag planerar ofta att belöna mig själv men det blir sällan av. Minns dock när jag köpte mig ett par riktigt dyra löparskor. Det sved i plånboken, men vilken njutning för fötterna! 

 • 30 jan 2018 21:27
  klaraelv

  Härligt Kicki47, du har verkligen hittat nyckeln. Njuter av den mat du kan äta och trivs med den träning du kan göra. I mina öron låter det som att du har hittat den förändring i livet som måste till för att man ska få en bra vikt och även kunna behålla den.

  Träningsklocka är suveränt, jag har nästan aldrig ljudet på, på telefonen, armen vibrerar när det ringer laugh.

 • 30 jan 2018 21:32

  Medlem16 ja ibland är det så med belöningar men bättre att det får svida till lite i plånboken för då visar man ju att man verkligen uppskattar sig själv smiley

  LissaLo Vad kul att du gillar mina tankar och funderingar. Jag har kört Keto-lchf förut, kört á la Skaldeman för ca 10 år sedan och det var verkligen fakir, mer späkning över det fast på ett positivt sätt... om du förstår. Men däremot är jag ny med att räkna kolhydrater OCH kalorier. Det är annorlunda och känns bra. Lycka till på vägen, vi hörs här på bloggen och hjälps åt laugh

 • 30 jan 2018 21:35

  klaraelv Ja men visst verkar det så? Jag inser nog inte det riktigt själv, förrän jag går tillbaka och läser vad jag skrivit. Då märker jag hur trenden leder mig. Det känns som om det är detta jag saknat alla de andra gånger... Spännande! 
  Ja det är precis så jag tänker, armen får ringa istället för mobilen wink

 • 30 jan 2018 21:53
  paloma

  Vad bra du beskriver hur du förändrat både ditt liv och tänk, jag tror att det är en viktig del när man ska minska i vikt och behålla den.

  Jag belönade också mig med en ny stegräknare när jag uppnått min målvikt, och nu köpte jag en ny stegräknare med app till telefonen för ca en månad sedan. Alla uppgifter är fint samlade, och jag kan se dag, månad och år. En väldigt bra motivationshöjare tycker jag.

 • 30 jan 2018 21:58
  gittan52

  I början av min viktresa försökte jag komma på olika belöningar när jag gått ner x antal kilo. Men jag kom inte på något! Det materiella som jag ville ha, hade jag redan. Om det var något särskilt jag behövde så köpte jag ju det ändå.
  För mig var nog belöningen att se hur vikten minskade, det räckte för mig.

  Jag gjorde nog lite tvärtom (även där) och tillät mig bara lite extra guldkant under helgen, i form av ett gott vin till middagen, om jag lyckats gå ner fram till fredagen den veckan. wink

  Härligt att riktigt känna din energi i din blogg. Vad är det för klocka du har beställt?

 • 30 jan 2018 22:36
  Flisan57

  Jag älskar min fit bit klocka, den räknar steg och kollar hur jag sover, den jag har nu fick jag av sambon i julklapp förra julen. En gång i timmen påmiinner den mig om att det är dags att röra på sig, jag har ställt in att jag ska gå minst 250 steg varje timma och det är en bra motoivation att inte bli sittandes på jobbet....

  Jag belönar mig gärna- jag köpte dubbskor när jag kom ner på 2 siffrigt, men men kan ju ha mindre saker att belöna sig- Gittan52 s tips om ett glas vin till middagen om man gått ner under veckan tycker jag låter helt oksmiley

 • 31 jan 2018 07:13

  Härligt!! VAd blec det för sort?

  Jag älskar min klocka, en Garmin Forerunner 225. Har den på mig hela tiden varje dag år synkar med webtjänst så jag har buskoll flera år tillbaka på tex hur mkt jag går varje dag.

   

  Det enda som skulle få mig att avstå min fina klocka är att köpa en bättre angel

 • 31 jan 2018 20:55

  gittan52, Annenmat Det blev en Samsung Gear Frontier då jag vill ha den till fler saker. Sitter och försöker komma underfund med hur den funkar nu. Men eftersom den är kopplad till Health, som jag använder i  mobilen så blir det nog bra. Den kollar pulsen automatiskt också.  Så himla skojigt 😀

  Flisan57 den här påminner också om rörelse  det gillar jag 👍😀

Logga in för att skriva en kommentar.