icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
18 november 2018 11:26
8

Berg- och dalbana

Så ser mitt liv ut just nu. Som en Berg-och dalbana som gått helt "Wild & Crazy".

På hemmafronten är det bra, det är lugnt och stillsamt, helgerna känns dock för korta, vilket är ett dåligt tecken.

I torsdags var jag hos min psykolog. Vi skulle ha träffats för lääänge sedan men på grund av sjukdom och annat har det blivit flyttat. Hon började med att fråga hur det är på jobbet ... tja... sen gick hon i taket när jag berättade hur det var där. För Galet är det enda ord jag kan säga om det. Galet och kanske sjukt också. Men jag ska inte gå in på beskrivningar om det. Jag gissar att det finns ett maxantal tecken även för den här bloggrutan och jag skulle behöva skriva en roman för att berätta. Så... vi skippar det. 
Jag frågade iallafall min psykolog om hon trodde jag var på väg in i väggen eller om mina reaktioner (trött, tycker helgerna är för korta mm.) var bara normala reaktioner på en galen situation eller om hon såg tendenser till att braka rakt in i väggen igen. För... själv känner jag inte att jag är nära väggen... jag tycker att det är helt sjukt på jobbet och många mår väldigt dåligt, så att det oroar mig. Men jag fokuserar på min lilla del i den galna världen, på mina elever och min undervisning. Iallafall blev hennes diagnos för dagen: "Sunt och förnuftigt hanterande av en omöjlig situation"  Tja, det kändes bra. För jag tycker att jag hanterar situationen bra, även om det inte är lätt att gå omkring i ... helvetet utan att känna värmen... skulle man kunna säga wink

Så hur går det med min KDHV då? Tja... för det mesta bra men mina spärrar är inte OK, är det fredagsfika så tar jag en liten bit. Men min tanke är att inte hamna i självanklagelser och ågren. Bättre att jag då tar lite om jag inte orkar stå emot och sen klappa mig själv på axeln för att jag inte tog mer. Jag försöker berämma mig själv när jag "hoppar" frestelser. Som att jag åkte förbi men inte stannade i affären på fredagen och köpte godis. Jag märker att jag blir starkare av beröm än av anklagelser... och tja... jag är ju liksom pedagog, utbildad sådan och (om man får säga så) en bra sådan också. Mina elever fungerar ju också bäst med att de får beröm när de gör rätt och möjligtvis en vänlig tillsägelse när de gör fel, mer som en påminnelse. Ärligt talat, det funkar suveränt med 7-10- åringar, varför skulle det inte fungera med en snart 50-åring?!

Så, jag kämpar på med KDHV och tar en dag, eller ibland en stund, i taget.

Ha en skön söndag min vänner heart

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 18 november 2018 11:42
  Lovis

  KDHV?

 • 18 november 2018 12:30
  LUAL

  Kickis Diet för Hälsa och Välmående , ett uttryck hon myntade i ett tidigare blogginlägg

 • 18 november 2018 12:59
  pralin

  de är  tufft   lite  då o  då de  är  väl  själva  livet. Ta hand  om  dejsmiley

 • 18 november 2018 14:05

  Tack LUAL för att du översätter när jag är luddig heart 

  Förlåt Lovis, jag bara "pratar" på och glömmer att vara tydlig, tur att det finns de som kan förklara smiley Det har en skön ton tycker jag, KDHV, jag gillar det så det kommer nog att hänga med mig ska nog till och med skriva in det i min profil laugh

  Pralin, så är det. Livet är en berg-och dalbana och tur är nog det. Skulle bli tråkigt annars. Men just nu är det lite väl mycket, nästan upp och ner. Men jag vet att det blir bättre längre fram och det fokuserar jag på laugh

  LissaLo det är just det. Jag har svårt att inte hjälpa när jag ser att någon är på väg rakt åt... tja. Men man måste ta hand om sig själv först, om man vill kunna hjälpa andra. Sen är det ju så också att många inte lyssnar och då är det ju ingen idé att stå och babbla wink

 • 18 november 2018 15:04
  gittan52

  Jag avundas inte din situation frown Visst har vi alla våra svängningar i livet,men det får ju vara måtta på dem!

  Skönt ändå att du verkar kunna hantera det hyffsat, för din egen skull.

 • 18 november 2018 15:50
  chicha

  Låter som att du ändå har saken under kontroll. Du har ingen möjlighet att gå ner i tid, så att du får en längre helg? Mer tid för återhämtning. 

  För mig är det räddningen att jag inte jobbar heltid, och då framförallt att jag har en extra dag ledigt (måndag). 

  Visst är det så att beröm funkar bättre än piska, så fortsätt du att berömma dig själv de ggr du klarar av frestelser/impulser. 😍

 • 18 november 2018 17:58
  paloma

  Ibland tål man mer stress och ibland kan något litet stjälpa en ordentligt, jag har lärt mig i den hårda väggen och för det mesta fungerar det att tänka efter före.

  Men saker jag inte kan planera stressar mig mest, jag vill gärna vara lite förberedd.

  Du verkar ha bra koll på din gräns, bara du inte flyttar fram den för mycket. Det är väl bra att du använder mer morot än piska, det brukar fungera bättre i längden👍

  Hoppas det lugnar sig snart😍

 • 18 november 2018 20:26
  Bella50

  Kan inte tillägga mer än de tidigare sagt. Håller en 👍för bättre arbetsförhållanden. Ni är fantastika ni som jobbar med barn.👏👏

Logga in för att skriva en kommentar.