icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
27 oktober 2018 08:17
9

Avskuren från omvärlden

De säger att man märker inte att man saknar något förrän man förlorar det. Tja det är en sanning som gäller i mitt fall. Den 1 oktober klippteTelia vår kopparkabel vilket innebär att fasta telefonen försvann, men också vårt bredband eftersom vi hade ADSL. Jag försökte med telefonen ett tag men det höll inte länge. Så nu, äntligen, har jag skaffat ett mobilt bredband. HEJ VÄRLDEN!!

Meningen är att Zitius ska hålla på att gräva fiber till oss och att de ska vara klara före årsskiftet... de sa inte vilket årsskifte... för några grävmaskiner har vi inte sett till.

Därför har jag varit väldigt frånvarande här på MD. Men hur går det då??? Undrar du?

Tja, med kost och vikt går det inte så bra. Men jag är nöjd med att jag har lyckats få stopp på ökningen, nu står jag still på ca 124 kg. Ibland några hekto ner och ibland... fast inte så ofta nu när jag tänker efter.. några hekto upp. Däremot har jag inte klarat av att komma igen med min kosthållning eller mina träningsvanor. Orsakerna är många. Främst är nog mitt jobb. 

Frustration har alltid varit min värsta ovän. Det var den som drev mig in i väggen en gång för 7 år sedan och nu driver den både mig och nästan alla mina kollegor samt rektorer mot samma mål. Väggen! Kommunen jag jobbar i har bestämt sig för att vara snåljåpar utan någon medmänsklig nerv i kroppen. Tycker du att jag överdriver? Tyvärr inte. 

Den budget de har "gett" oss räcker inte till assistenter åt elevern med stora behov av det. De som inte har skador som är livshotande utan stöd, får klara sig själva. Vi har elever nu som under åk 3 började komma igen och må bättre, kunna klara skolan och leva nästan normalt men som nu har ramlat ner i ett betydligt svartare hål än jag någonsin varit i. De gråter, skriker och slår - mot allt och alla. Och jag förstår dem men kan inget göra eftersom jag har 22 egna elever där jag inte räcker till, där det finns svårigheter och problem. 

Så jobbet är hemskt, vi försöker stötta och hjälpa varandra, hittar på saker för att få skratta när vi egentligen vill gråta. I går klädde vi på lågtstadiet ut oss, jag var häxa och vår nya rektor kom också med en lång röd peruk och lösnäsa. Underbart att få njuta av detta!

Hur tänker jag mig min kost och hälsa? En dag i taget, som så många av er sagt till mig. Om jag kan få vikten att stå still på 124kg så är jag nöjd just nu. Sen får vi se, en önskan är att kanske ta en kickstart men när vet jag inte än.

Just nu rasar snön ner från en lite grinig himmel med moln som hastar förbi och träd som gungar galet i vindarna. Idag är det lördag och jag tänker nu njuta av en kopp kaffe med min älskling och sen får vi se vad dagen bär i sitt sköte.

Ha en underbar dag mina vänner heart

Gillar

Kommentarer

 • 27 okt 2018 08:23
  gittan52

  Så skönt att höra från dig igen!

  Samtidigt så hemskt att läsa om din arbetssituation både för din och för dina kollegors skull, men även för de elever som inte får den hjälp de behöver.

  Hoppas att du kan ta hand om dig själv på bästa sätt och ta en dag i taget nu  heart

 • 27 okt 2018 08:39

  Du har varit saknad. Trevligt att du är tillbaka mindre trevligt att läsa om din jobbsituation. Samtidigt ger du också troligen förklaringen till att inte fler läser till lärare. 

  Du behöver hitta ett sätt att gå ner i vikt som inte ger dig mer stress. Små förändringar som du kan klara av trots allt som händer.

 • 27 okt 2018 09:35

  Dagens Sverige, jag blir så förbannad och så ledsen för barnens skull, när 17 ska vi i Sverige säga ifrån, säga stopp...det är nog nu!

  Varför protesterar vi inte i Sverige? 

  Jaja välkommen tillbaka iallafall och lycka till.

 • 27 okt 2018 09:47
  pralin

  ja du  ibland  är  de  tufft jag  vet. Men vi  kommer igen heart

 • 27 okt 2018 09:53

  Stackars dig och dina kolleger, och stackars barnen! Samtidigt, så SUNT att ni orkar försöka skratta och leka ändå, jag kan föreställa mig vilken häftig och rolig häxa du måste vara! laugh

  Bra att du fick stopp i tid, tänk att du har gått ner över tio kg sen du började här, det är väl strålande! Människans hjärna lär visserligen vara bäst på att fokusera på negativa saker, men jag tror att just din är ett undantag.

  Pepp, en dag i taget är en bra taktik. Långsamt leder också framåt.

  Sinnesrobönen känner du väl till? "Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden."

 • 27 okt 2018 22:04
  anna54

 • 27 okt 2018 22:37
  Bella50

  Allt är redan sagt...var rädd om dig.✌️

 • 28 okt 2018 07:43
  Lovis

  Kan bara instämma i alla ovanstående kommentarer, var rädd om dig och pepp-kramar heart

 • 28 okt 2018 08:29

  Vet ni, det känns som att komma hem till familjen efter att ha varit borta lääääänge. Ni är så underbara allihop heart

  gittan52 Ja jobbet är hemskt just nu, det är eleverna jag är mest ororlig för. Vi vuxna vet att "efter regn kommer solsken", livet är upp och ner. Men eleverna, de vet bara hur det är här och nu, det tror att det kommer att vara så resten av sitt liv. Det skrämmer mig, vad kan komma efter, våra stackars barn. Jag gör så mycket jag kan men jag är bara människa och bara en...
  Själv tar jag dagen som den kommer nu, med hälsa och välmående.

  LUAL Ja, det är sant som du säger, ingen vill bli lärare och de som är byter till något annat jobb eller blir sjukskrivna för att de försöker göra 3 personers jobb. Man undrar var det ska sluta.
  Jag tänker att jag ska börja med att säga NEJ till vissa saker som jag gärna vill stoppa i mig. Det är nog första steget. Sen får vi se vart det bär av.

  AnnSon82 Jag håller med dig till 100%. Samtidigt säger vi ifrån, vi slåss med näbbar och klor men det rinner av de beslutande som vatten på en gås. Vi ska ha ett möte på tisdag, vi får se vad vi beslutar då. Men om ingen annan gör något så kommer jag att göra vad jag kan... på mitt sätt... Det har pratats om strejk men det är en bit kvar innan vi kan genomföra det på rätt sätt så det ger mest verkan.

  pralin heartheart

  seglar67 Tack vad glad jag blev när du skrev att min hjärna nog är ett undantag laugh Jag försöker tänka positivt och se lösningar istället för problem. Sinnesrobönen kan jag, den har varit min räddare i nöden många gånger och sitter uppsatt i mitt arbetsrum. 
  Vi försöker skratta och ta hand om varandra. I fredags var det en förälder som skojade och sa "Så äntligen får vi se ditt rätta jag" när jag kom i min häxutstyrsel. Jag svarade att det är ju två gånger om året som jag får visa mig från min rätta sida, Halloween och påsk. "Aha, så du klär ut dig alla andra dagar?" frågade han, Jajjamen svarade jag. Ha ha ha underbart med sådana föräldrar heart

  LissaLo TACK! heart Åh så härligt att vara saknad. Jag har saknat er något enormt, jag tror inte jag fattade hur mycket förrän jag gick in här på MD.
  Nu har vi mobilt och det fungerar bra men blir dyrt tycker jag. Vi får väl se när fibern kommer hit. 
  Jag tänkte att jag skulle försöka få föräldraföreningen att ta tag i det här problemet. Vi får se om de kan skapa lite debatt.
  Jag vet inte om jag behöver kickstart för, som du säger att tänka på annat eller om det blir för mycket... avvaktar nog lite med det tror jag.

  anna54 heart

   Bella50 Jag ska göra mitt bästa heart

  Lovis Tack för kramarna, de värmer gott heart

   

Logga in för att skriva en kommentar.