icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
8 januari 2018 21:19
7

16:8 ?

Har just suttit och läst en massa spännande och intressanta bloggar. En tanke och fundering väktes. 16:8....hur gör ni med det?

Tidigare, för läääänge sedan läste jag om 5:2 och sedan 16:8 och då kände jag att 5:2 inte var något för mig, skulle nog få svårt med fastan. Men så kom 16:8 och det lät ju bra!! 

Men då sas det att under fastan kunde man dricka fettkaffe. Nu när jag  läser i artiklarna här på MD så står det att man inte ska inta något som ger energi under fastan utan bara dricka kaffe, te eller vatten.

Nu undrar jag, ni som kör 16:8, hur gör ni?

Gillar

Kommentarer

 • 8 jan 2018 22:10

  Jag äter oftast 16-8 de onsdagar och fredagar då jag går på spinning på morgonen. Då slutar jag äta senast klockan 20 kvällen innan, och hoppar över frukost den dagen jag kör till gymmet. När jag kommer tillbaka hem är det lagom att laga lunch klockan 12. Sen mellanmål vid fyra och middag vid 19.00.

  Jag försöker att aldrig äta efter kl 20.00 på kvällen. Då kan jag välja att ha en 8-dag vilken dag som helst, till exempel om jag vaknar väldigt sent någon morgon. Bara att skippa frukosten och vänta på att klockan ska bli 12 innan jag äter något.

   

 • 8 jan 2018 22:48
  paloma

  Jag åt efter 5:2 i över 1 år, och jag tyckte det fungerade jättebra. Att fasta måndagar och torsdagar som jag gjorde innebar att jag kunde leva som vanligt resten av dagarna, för det var bara två dagar jag behövde anstränga mig ordentligt.

  Med 16:8 måste man avstå mat varje dag, men klarar man sig utan frukost borde det gå  bra.

  Ibland blir det att jag äter efter 16:8 enstaka dagar, och då går det bra☺

 • 8 jan 2018 23:21

  Bästa och vettigaste genomgången jag sett av 16:8 hittills: http://www.jonasbergqvist.se/periodisk-fasta/

  Nu när jag ammar äter jag fritt, men det blir likväl ungefär samma tider som vanligt har jag märkt. Sakta men säkert har jag glidit tillbaka in i "gamla vanor", dvs lunch 13 och sista målet före 21. 

  När jag inte längre ammar och vågar satsa på att gå ner i vikt igen så blir det strikt 16:8, kaloriräkning, inga kalorier under fastan och inget slirande eller fuskande med tiderna. Inga undantag. Styrketräning strax före första målet (läs Jonas' blog för varför det är bra) samt konditionsträning i flera olika former för att öka konditionen. 

  Senast uppdaterad 8 jan 2018 23:22

 • 9 jan 2018 12:20

  Tack för bra länk LadyG!

 • 9 jan 2018 13:04
  ulla165

  Min doktor rekommenderade 16:8 för mig. Han hoppade över frukosten på vardagar och åt lunch först vid 12-13-tiden, på helgerna njöt han av rejäla frukostar. Jag tog efter förra året, mådde hur bra som helst och tappade drygt 12 kg. Dom kilona kom ju tillbaka på hösten pga flytten och Makens demens. Nu har jag hittat tillbaka till mina gamla vanor och har börjat tappa kilon igen, ibland blir det tom 18:6. Ändå fuskar jag lite - jag måste ta en gurkbit e liknande till frukostkaffet - annars kan jag inte svälja mina blodtryckstabletter. Men det lilla kan inte stjälpa det stora lasset! så tänker jag.

 • 11 jan 2018 21:09

  LadyG vilken jättebra länk!

  Mycket intressant läsning laugh

 • 12 jan 2018 12:34

  Varsågod Kicki47, hoppas du hittade de svar du sökte där laugh

Logga in för att skriva en kommentar.