icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

KattenWs blogg

100,5 kg 60 kg 1036
14 mars 2019 00:27
2

Dag 10

Hajpådajdu!

Vilken dag! Besöket på psyk gick inte som väntat, haha. Kom in till en väldigt rak och rätt morsk kvinna, blev inte jättemycket sagt faktiskt. Tappade ord, hittade inte ord osv. Men hon tog ju stöd i journalerna, de bedömningsverktyg som använts och sådär också. Verkar som att hon inte misstänker någon diagnos så som bipolär eller borderline just nu, utan hon sa att "arbetsdiagnosen" blandat ångest- och depressionstillstånd. Fick milda ångestdämpande att ta varje dag vid behov, och så startade hon mig på antidepp. Fick också lite grövre ångestdämpande som komplement nu i början iom risken att man mår sämre första 2 veckorna. Alltid varit emot medicin, men iom de samtal jag haft har jag insett att min depression började innan jag ens fyllt 10. Haft det mer eller mindre i 20 år. Det börjar bli dags att ta emot hjälp. 

Efter det besöket så åkte jag hem, men fick vända tillbaka till stan igen direkt. Hämtade badväskan bara. Mamma ville köpa nya skor, och det var ta 3 betala för 2 på alla skor på intersport. Trodde jag skulle få det extra paret, men hon ville ge mig 2 par :O Så nu har jag 2 par sprillans nya gympadojor, 3600 kosta dom. Damn, jag som köper skor på Jula och Deichmann i vanliga fall för att det är billigast. De kändes awesome på fötterna i alla fall, så kommer förhoppningsvis kunna gå mycket mer utan att dö av smärta framöver :D Så otroligt tacksam <3 

Åt mat med mamma på stan också, fläsk med potatis och grönpepparsås. Underbart gott! Tyvärr kastade det om måltiderna men så är det. Så dagens första mål blev mat helt enkelt. Simmade efter, och sedan blev det en lång skön bastu. Somnade där inne, tror faktiskt att de lugnande hjälper lite. Haha.

Kom hem, och bestämde mig för att vila lite iom att jag knappt sov alls i natt. Korkade i 6 timmar och vaknade strax efter 22 haha. Bara att ta sig upp och äta. Så blev en shake och två mackor. Missade ju en shake så gjorde så i stället. Känns helt okej. 

Nu ska jag sitta här och glo på dr pimple popper och vänta på att maken kommer hem. Ska lägga mig samtidigt som honom idag tänkte jag. Längtar efter fredag, vill ha ätardag igen. Så sjukt sugen på att äta mina känslor idag när jag gick förbi ett konditori, höll på att bli ett dumt köp. Men jag stod emot!

Glömt detta senaste dagarna, dagens bästa och dagens sämsta. Kör idag iaf.

Dagens värsta: 

Måltiderna vart omkastade, och blev bara två måltider.

Trötthet, sovit bort kvällen.

Dagens bästa:

Vågat ta emot hjälp och fått mediciner för mitt mående

Nya skor

God mat

Gjorde min simning

Stod emot, ingen tröstätning

Gillar

Kommentarer

  • 14 mar 2019 07:06

    Många kloka beslut, nu kan det ju bara bli bättre! Starkt av dig att ta det där steget! laughyes

  • 14 mar 2019 08:45

    Bra val och nya skor, det låter som att det blev en bra dag trots allt yes

    Tror det kommer att bli bättre nu när du öppnat dig för möjligheten att inte behöva bära allt i ensamhet. Pepp!

Logga in för att skriva en kommentar.