icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

KaLiJes blogg

99.5 kg 65 kg 6987
18 March 2023 09:31
5

Rapport 21-dagarsutmaning (eller mer)

Tur att det inte är "att blogga varje dag" som var min utmaning för då hade jag failat direkt ^^
Har följt nybörjarprogrammat i min Yoga Go-App varje dag och ingen är mer förvånad än jag när jag faktiskt märker att det går lite bättre för varje pass (!). Inte så att jag plötsligt gör rörelserna smidigt och obehindrat men jag försöker imitera efter bästa förmåga så att musklerna ska börja arbeta i rätt riktning, men igår kom det så överraskande att bröt jag ihop i en hög på golvet och tokskrattade när denna pose plötsligt kom upp. Att stå på axlarna är ingenting som är aktuellt för mig i närtid, märk väl att jag inte säger aldrig, för min sjuka hjärna kan få för sig att det blir nästa mål att nå inom yogan.. ;) men igår hade jag fullt sjå med att ligga på rygg med raka ben upp... och de är inte ens raka 😅😅 - så jag har lång väg att gå. Tur att jag har nått den åldern då jag inte tar mig själv på allt för stort allvar och kan se på elädet med humor ^^

xpSj2tdH5IxYyeSZGG6X0exP6X1Iygnl06dphPStUl7WufN0-YEh8uebhbMP9C4xMXw2vYh6KsRnuOkjOMTvYY3Ru5Z4g9Ut0XrYt6NYltVPE9Hr_UxnTzLhcIpQLG3HE9VHBkdUeGNBkNHOL6mpMJ0

I anslutning till yogan, direkt efter, brukar jag köra lite andra övningar så som situp's, armhävningar, ben mm. samt stärkande övningar för hållningen. Dessa övningar + fuldans har jag kört i stortsett varje dag sedan årsskiftet (dansen brukar bli 30-40 minuter varannan dag) så det har blivit en vana. Och på det så tar jag sparkturer med hunden så gott som dagligen om det inte är för kallt eller som i dag, snöoväder, då går det bort då vare sig jag eller hunden uppskattar det =/

Men summa sumarum, på det stora hela känner jag mig nöjd med min insats och jag gläds över varje litet framsteg åt rätt håll. Heja mig! laugh

På återhörande och Trevlig Helg till er alla heart

Gillar

Kommentarer

 • 18 Mar 2023 10:07
  gittan52

  Så kul att läsa att det går bättre/lättare varefter smiley

 • 18 Mar 2023 13:16

  Gittan52, Tack 😊

 • 18 Mar 2023 17:29
  piaan55

  Kul med din utmaning yoga varje dag. Blev inspirerad av din utmaning.
   I veckan köpte jag en bok om Yin yoga som verkade bra.
  Jag har gått på yogakurser med meditation många år. Under pandemin gjorde jag kundaliniyoga  via en FB grupp. Det fungerade bra.

  Jag upplever yoga som en bra form att stressa ner och sänka blodtrycket och stärka självkänslan.
  I morgon söndag kommer jag göra kundaliniyoga via nätet.  Skall bli Så roligt. Det är en fd arbetskamrat håller i yogapasset i morgon.  

  Lycka till med  yoga utmaningenheart
   

 • 19 Mar 2023 07:57

  piaan55, det låter som att du har koll på det här med yoga och det är långt mer än jag kan säga.. 

  ..men skam den som ger sig 😉

  Senast uppdaterad 19 Mar 2023 07:58

 • 19 Mar 2023 11:54
  piaan55

  KaLiJe yoga lär man sig ej bara på en eftermiddag, jag började med yoga 2010. Det tog mig 2 terminer innan jag kände mig bekväm med andningen övningarna och meditationen. Yoga handlar mycket för mig att känna in och skynda långsamt. Bättre göra övningarna och andningen sakta och göra rätt än att skynda.

  Yoga passet nu på morgonen kl 9:00 – 10:15 var mycket bra, Nu har jag ej gjort yoga sedan 2021. Men det liksom finns i kroppen andningen mm. Fylls av energi.
  Det var ett Kundaliniyoga pass jag gjorde i morse.  Känner mig fylld av energi.
  Efter passet blev det frukost, men innan dess mätte jag blodsockret som visade 5.4.
  Nästan så man inte ror det är sant.

  Ha en bra söndag  smiley

Logga in för att skriva en kommentar.