icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
28 augusti 2016 10:22
3

Nu kan jag leva igen!

Äntligen har vi sålt vår lägenhet! Det betyder att det bara är några veckor kvar tills vi flyttar in i radhuset vi har köpt! Jag är så lycklig! Men vilken mardröm det har varit. Det var svårt att sälja lägenheten och vi gjorde förstås misstaget att köpa innan vi sålt. Det gör vi aldrig om igen. Vi har levt i ett visningshem i flera månader, med allt undanstoppat i förråd och kartonger. 

Jag har hetsätit och haft svårt att komma in i några rutiner alls efter semestern. Mycket på grund av oron över hur det skulle bli med vårt husköp förstås. Tvätt har legat överallt i högar i garderoberna, sängen har känts övermäktig att bädda. Bara fort till jobbet och sedan hem, somna framför någon Netflix-serie och så tillbaka till jobbet. 

Men nu är det alltså över. Flytten innebär att jag flyttar geografiskt närmre till jobbet och har ungefär 1,4 mil cykelväg per enkelväg. Kommunikationerna har blivit sämre just till mitt jobb och SL beräknar att det tar 41 minuter kollektivt och 49 minuter att cykla. Jag som har svårt att få till vardagsmotionen.. Hur bra vore det inte att cykla nästan 3 mil om dagen till jobbet? Får man den träningen fem dagar i veckan behövs inte så mycket mer för att kroppen ska må bra. 

Problemet är väl bara att jag i princip aldrig har cyklat längre än 3 kilometer och att jag inte har någon cykel. Jag ska försöka låna en cykel av någon och testcykla sträckan till jobbet! :)

 

Gillar

Kommentarer

 • 28 augusti 2016 10:56

  Grattis tilla att få lägen heten såld, ska du börja syckla 1,4 mil om dagen träna lite innan den turen, är nya muskler som man använder när man cycklar, även när man cycklade som jag gjorde lite korttävlingar, så efter vintern kändes de första resorna till jobbet, när man tävlade värmde man upp innan, till jobbet bara på syckelen och sen se man var sen, blev 2 mil i ful fart stämel klocka sen duch men man var ung då.

  Senast uppdaterad 28 augusti 2016 22:21

 • 28 augusti 2016 16:01

  Grattis! Jag har precis som du nästa samma restid om jag cyklar som om jag åker kollektivt men för mig handlar det om ca. 35 minuters cykeltur. Jag tycker att det är ett otroligt skönt sätt att slappna av både före- och efter jobbdagen och all "gratismotion" är såklart ett stort plus. Jag har verkligen kommit in i cyklandet så nu känns det t.om. jobbigt att det blir kallare ute och jag kanske i vinter måste börja åka kollektivt igen. 

  Mitt tips är i alla fall att du kan börja provcykla ena sträckan och sedan åka kollektivt hem. Nästa dag kan du sedan åka kollektivt till jobbet och cykla hem. Då får du en liten mjukstart för att känna av hur det känns. Lycka till! 

 • 28 augusti 2016 19:52

  Jag ska göra som ni säger och träna upp mig lite innan. Cykeln ena vägen är ju en perfekt start! Att jag inte hade tänkt på det själv! :) Jag har googlat lite och hittat mycket om vintercykling, och jag tror nog att det kan gå ändå, förutom de dagarna det är storm förstås. :)!

Logga in för att skriva en kommentar.