icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
12 December 2013 10:51
4

Dag 1

Jag har så många tankar, den här första dagen. Till att börja med så började dagen inte alls som jag hade tänkt mig. Jag skulle träna, men jag vaknade nyss och måste ha stängt av väckarklockan för nu hinner jag inte utan måste direkt åka till mormor och morfar på lunch som vi bestämt. Det leder till mitt första problem. Det är så svårt att räkna kalorier när man blir bjuden på mat. Och det är så svårt att tacka nej till kakor när mormor vill att jag ska smaka. Tidigare har jag alltid struntat i frukosten. Dels för att jag inte gillar att äta frukost, dels för att jag då sparar mer kalorier till senare under dagen då jag faktiskt är hungrig. Men det har ju inte fungerat, trots allt. Så idag börjar jag dagen med frukost för första gången på länge. Förhoppningsvis står jag mig bättre och får lättare att motstå kakfrestelserna som kommer kasta sig över mig om en liten stund. En annan fälla jag brukar gå i är att jag inte har någon mat hemma, blir hungrig och sedan äter snabbmat eller halvfabrikat eller.. godis. Så idag har jag planerat maten för en veckas tid. God mat, som jag ska laga själv. Allting är planerat, det ska bara inhandlas. På det stora hela känns det ganska bra, trots viss oro för lunchen jag ska till. :)

Kommentarer

 • 12 Dec 2013 12:28
  paloma
  Försök att ta en portion mat så du känner dig mätt och ta inte 2 gånger så brukar det bli bra och likadant med kakorna, ta bara någon kaka och tugga länge, och du kanske kan förklara att du vill dra ner på för mycket sötsaker. Dessutom blir man ju rätt mätt när man ätit middag. Det går säkert bra, det är det det man äter varje dag som är det viktigaste och det har du ju redan planerat jättebra.
 • 12 Dec 2013 21:16
  Jag levde på snabbmat i ett helt år. Helkass. det smakade typ likadant allting men visst var det behändigt. Men när man såg vad de innehöll, läskigt. Gå och handla efter du ätit lunch annars är frestelsen stor att det slinker ned en chokladkaka - det vet jag av egen erfarenhet. Efetrsom man vill ha något NUUUUU på en gång. blodsockret faller i samma takt som kön man står i växer. Och då hinner man ser alla saker som är onyttiga. De vet vad de gör de rackarna. Jag brukar ha en energibar i ryggsäcken ifall nöden blir för stor och bara tugga lite på den. Och mesta gångerna räcker det med att man vet att den finns där. Typ som en medicin:-)
 • 12 Dec 2013 22:31
  Tack för alla små tips ni ger mig. En portion mat, äta innan man handlar. Det har hjälpt mig idag! :)
 • 13 Dec 2013 09:41
  Man mår bättre av lite mat i sig. Att avstå från mat bara för att hålla nere kalorierna gör bara en själv och omgivningen galen, så äta bör man annars dör man eller man blir åtminstone pain in the ....så att säga. Häromdagen när jag bara åt lite och sprang omkring och yrade i 4-5 i staden och inte åt någonting var helt idiotiskt. Jag höll på trilla in på Nk rosebar, på NKs diverse barer med sallade, ja t o m Mc Donald och en stor hamburgare. hade jag inte innan promenaden åtminstone satt i mig en lite bar hade jag väl stupad över sergels torg med dragkärran. Dragkärran är faktisk varje ryggs bäste vän. I med skiten och dra hem det istället för bära på axlarna. Jag köpte min för 20 år sedan för 650 kr vilket var en jättesumma för en dragkärra på den tiden. Men den har varit med i ur och skur och dag ut och dag in och blivit hårt packad, släpad och upbakxad uppför trapporna. Men nu börjar den säga att den vill bli pensionerad.

Logga in för att skriva en kommentar.