icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Paleo 92 kg 80 kg 695096
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.

Visar poster från oktober 2011

31 oktober 2011 09:22
4

Veckans livsmedel - Ägg

Veckans livsmedel blir ägg som ingår i de flesta koster. Till artikeln om ägg: [LANK]http://www.matdagboken.se/?p=artiklar&ArtikelID=24[/LANK]

Läs mer Kommentera
30 oktober 2011 13:32
11

Vegetarisk 4-veckors LCHF Meny!

Nu släpper Matdagboken.se äntligen en vegetarisk 4-Veckors LCHF Meny. Menyn innehåller varken kött eller fisk. Dock innehåller den ägg och mjölkprodukter och passar därför dig som är Lakto-ovo-vegetarian eller Demi-vegetarian. [FET]Passar äv...

Läs mer Kommentera
29 oktober 2011 10:21
1

Älska mat - Mässa i Malmö

Idag ska jag till slagthuset i Malmö och besöka mässan "Älska Mat" som pågår idag och imorgon. Temat för denna gång är "Italienska smaker" och jag ser fram emot alla goda smakprover :-) Jag vet att man kan provsmaka ekologisk olivolja från Gre...

Läs mer Kommentera
26 oktober 2011 19:54
5

Mindre uppdatering på receptsidan.

Nu visar vi tydligare vilken kategori receptet tillhör samt energifördelningen i gram. Kategorin är också numera klickbar och klickar du på den kommer alla recept i den kategorin att visas. Allt för det ska bli ännu lättare att följa en viss d...

Läs mer Kommentera
25 oktober 2011 17:05
5

Uppdaterar och optimerar matdagboken

Under eftermiddagen har vi gjort en del serverarbete då vi håller på med uppdatering och optimering av matdagboken. Det kan innebära en del driftstöringar vilket vi ber om ursäkt för. Uppdateringen kommer innebära en snabbare sajt för dig som anv...

Läs mer Kommentera
25 oktober 2011 16:27
4

Socker värre än fett enl ny studie

Socker är sämre för hjärtat än vad fett är. Det visar en nyligen publicerad studie som du kan läsa mer av här: [LANK]http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/socker-okar-risk-for-hjartsjukdomar[/LANK]

Läs mer Kommentera
23 oktober 2011 17:12
5

Veckans livsmedel - Broccoli

Nu tänkte jag plocka upp ett nytt tema här på sajten: Veckans livsmedel. Först ut v. 43 bli Broccoli. Kom gärna med förslag på nästa veckas livsmedel och är det någon av er som gillar skriva är det bara att skriva en egen text där du själv...

Läs mer Kommentera
16 oktober 2011 18:03
1

Fyndat de hälsosamma mullbären!

Idag var vi ute och handlade lite mat till veckan. Tipsar för övrigt om Özen Allfrukt, eller "fallfrukt" som vi brukar kalla det stället på skoj här nere i Malmö :-) De har många roliga och annorlunda livsmedel till mycket bra priser dessutom....

Läs mer Kommentera
14 oktober 2011 09:05
2

Grattis på Äggets Dag!

Idag den 14:e okt är det "Äggets dag" runt om i världen. Det firas bl.a. med äggfestivaler, tävlingar, konstutställningar m.m. [LANK]http://www.svenskaagg.se/?p=20288[/LANK] Trevlig helg!

Läs mer Kommentera
13 oktober 2011 17:47
3

Nästan inget transfett kvar i margariner

Livsmedelsverket har studerat 19 vanliga margarinsorter och en matfettsblandning. Undersökningen visar att transfettinnehållet håller sig under 1% jämfört med 2-30% för några år sedan. Glada nyheter för all som äter margarin alltså. Sedan kan ma...

Läs mer Kommentera
13 oktober 2011 10:56
8

Fler goda nyheter om choklad

Här kommer fler goda nyheter om chokladens inverkan på hälsan. Kom ihåg - det ska var mörk choklad, över 70 %. Sitter just nu med en kopp kaffe och en ruta mörk choklad vilket gör att det känns extra bra just idag :-) En bit choklad varje dag...

Läs mer Kommentera
2 oktober 2011 14:02
2

Får man äta choklad?

Hej alla chokladälskare! Nu går vi in i oktober månad och dagarna bli kortare och kortare. Varför inte passa på att pigga upp dig genom att njuta av en god ruta choklad eller en god chokladdessert till kaffet? Choklad, tänker du - Det är väl i...

Läs mer Kommentera