icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 92 kg 86,1 kg 1004236
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
24 april 2016 20:48
4

Videotips del 4: Skafferirensning och kartläggning

Gokväll Vänner!

Nu har vi lagt ut del 4 i vår videoserie med våra bästa viktminskningtips. Denna gång pratar Natalie om hur bra det är att göra en hederlig skafferirensning, ut med allt godis och annat skräp som du kan bli sugen på på kvällarna eller saker som är onödiga att ha där. Saker som kan skapa sug eller sådant som "lätt slinker ner". Helt enkelt saker som inte längre passar in på ditt sätt att äta :-)

Kartläggning är ett annat tips där vi pushar för användandet av matdagbok och hur bra det är att faktiskt kartlägga hur du äter idag. Gäller främst dig som ska börja din vikt- eller hälsoresa samt dig som kanske halkat av banan eller har hamnat på en ofrivillig viktplatå.

Till videotipsen, klicka här.

Som vanligt passar jag på att önska er alla en riktigt fin vecka och skickar med massor av vår-pepp här från kontoret i Malmö. Allt gott! :-)

Johan

Gillar

Kommentarer

 • 24 apr 2016 21:30
  Bella50

  Dessa tips kommer att hjälpa många. 👍

  Att vara väl påläst om sin valda diet och bestämd på målet och att bryta de vanor/ovanor som gett övervikten är, enl mig det viktigaste. 

  Att inte bara se till det man inte kan äta längre ...utan allt det goda man faktiskt får  äta och ändå gå ner i vikt ...samt  låta det få ta sin tid. 👍

   

 • 25 apr 2016 05:58
  Arrietty

  Nr jag för rätt så många år sedan var hos Bitten på behandling var skafferirensning det första jag gjorde då jag kom hem. Idag finns några av de sakerna jag då bar över till grannen återigen i skåpen - våffelmix, oboy, strösocker och kokosflingor - men det beror på att jag har en dotter. Men allt det där som inte gick att motstå finns inte längre och lättillgänglig hög kalori/kolhydratmat går fetbort, jag klarar helt enkelt inte av det...

 • 25 apr 2016 07:51
  aregnisw

  Mycket bra tips yes

 • 25 apr 2016 07:59
  52Stinas

  Min STORA skafferirensning startade efter en föreläsning av dr Dahlqvist. När vi kom hemdörifrån pkte t.ex. pasta, ris, pulvermos mm, mjöler. Det bkev mycket att slänga. Vad mycket plats det blev i skåpen.

  fortfarande ingen pasta eller liknande hemma. Potatisen har krupit tillbaka in men mannen får skala själv när han vill ha. 

  En till två gånger per månad har jag rensning i kylen främst. Det är inför den storhandling vi har två gånger per månad. Skönt att veta vad som finns, att det är rent i skåpet när nytt flyttar in, mer överskådligt. Det hár funkat sedan prsskiftet nu. Jag är nöjd!

Logga in för att skriva en kommentar.