icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 92 kg 86 kg 950011
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
2 april 2015 10:08
4

Varför äter vi så mycket ägg till påsk?

Den stundande högtiden har blivit den helg då vi äter dubbelt så mycket ägg som normalt. Vi äter i runda slängar runt 2000 ton ägg under påskhelgen. Bara under påskafton beräknas vi äta cirka 6 miljoner ägg i Sverige. Så varför äter vi ägg till Påsk?

Läs hela artikeln här..

 

Med det önskar vi er en riktigt glad påsk :-)

Gillar

Kommentarer

  • 2 apr 2015 12:17
    Bra skrivet! Kan tillägga att rå ägg är bra för ett långt friskt liv...för kvinnor iaf :)
  • 2 apr 2015 15:40

    Tack för en mycket intressant artikelyes.

    Glad påsk!

  • 2 apr 2015 16:02
    ImmaAmmi

    Intressant artikel!

    Glad påsk!

  • 6 apr 2015 08:04
    aregnisw

    Jag äter nog inte enbart ägg till just påsken utan varje dag och mår gott av dem än har jag inte tröttnat love ägg smiley

Logga in för att skriva en kommentar.