icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 92 kg 86 kg 948761
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
14 september 2017 17:06
4

Vad händer efter efter din kickstart?

Hej Vänner!

Jag skrev en kort artikel i helgen om vad som händer efter din kickstart. Här hittar du artikeln "Kickstart - Och sen?"

4d8a1644-dce8-41a9-b97d-07e118b144b2.jpg

Har du kört en kickstart, vad tyckte du och vad gjorde du efter din kickstart? Dela gärna med dig av just dina erfarenheter här. Tack! smiley

Kommentarer

 • 14 sep 2017 18:59
  Monqi

  Jag körde igång med kickstart, GI, 3 januari i år. Jag följde programmet och mat menyerna nästan till punkt och pricka. Gick ner 4,3 kg de 4 veckorna, och blev sporrad att fortsätta, för denna gången i livet var jag inte ute efter att "banta" utan att lägga om min kost för alltid, det är ju det enda som gäller om man har många kilos övervikt, om man vill gå ner de kilona och inte upp dem igen! Man måste inse att det är en livstids förändring man måste göra.

  Dessutom hade jag under hösten fått diagnosen hypoglykemi (utan att vara diabetiker) och märkte under kickstarten med GI att jag inte fick ett enda "anfall", innan var jag ju rädd att gå hemifrån för jag visste inte när det skulle komma... då blir jag ofokuserad, får tunnelseende, börjar att darra och svettas kopiöst, på 5 minuter blev min tröja helt våt. Jag domnade i läpparna och armarna och måste få upp blodsockerhalten så fort som möjligt. När jag först sökte läkarhjälp fick jag diagnos "panikångest" men kände att det inte stämde.. sedan visade det sig att det var hypoglykemi.

  I alla fall så har jag fortsatt med att utesluta snabba kolhydrater och mår så mycket bättre, börjat våga gå hemifrån utan oro.

  Jag följer inga menyer eller kostplan, jag äter mycket grönsaker, använder gärna grädde eller creme fraich i maten, utesluter socker, ris, pasta vitt bröd, men äter potatis ibland. Jag äter mycket fisk och kyckling eller vegetariska rätter. Jag älskar "allt i ett" mat, som grytor och lagar mycket mat i ugnen, rostade rotsaker kan man ju göra tillsammans med tex kyckling på plåten samtidigt, Egna färsbiffar med ratatouille är supergott, saknar absolut inte pasta, ris mm. Jag tror att det är viktigt att man ersätter det med tillagade grönsaker, inte bara kall sallad, det tröttnar man snart på...

  Jag registrerar inte längre här i md vad jag äter, däremot skriver jag i en skrivbok precis ALLT jag stoppar i munnen!  Men jag har köpt årsmedlemsskap här och är med i flera forumgrupper, och jag är helt säker på att det är att deltaga i dem och registrera där varje vecka vad jag väger som har varit största anledningen till att det gått så bra! Om jag bara ska skriva upp vikten för mig själv fuskar jag... men nu är jag supernoga, inte missat att registrera en enda vecka!

  Jag har till och med denna vecka (v. 37) gått ner 14,4 kg från januari i år och är jätteglad för det! laugh jag är nästan halvvägs, mitt mål från start satte jag på att gå ner 31 kg till 66 kg, vi får se när jag närmar mig om jag nöjer mig med nåt kg mindre, eller nåt kg till... (när jag startade här i år vägde jag 97 kg, men har varit uppe på 120 kg, så jag hade tidigare gått ner 23 kg)

  Sååå jag kämpar vidare tillsammans med gruppkompisarna/bloggarna här på MD! laugh

  Senast uppdaterad 14 sep 2017 19:06

 • 15 sep 2017 08:17
  Bella50

  Wow, vilken resa du är på,Monqi.  👏👏

 • 17 sep 2017 12:33

  Wow Monqi! Stort grattis till fin framgång och bra jobbat! 👍🏼 Tack för att du delar med dig! 😀

 • 19 sep 2017 14:52
  Monqi

  Tack Bella50 och Johan laugh

Logga in för att skriva en kommentar.