icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 92 kg 86,1 kg 1058640
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
24 augusti 2016 02:54
50

Uppdatering: Blogg, toppmeny och inlogg!

Hej Vänner!

Nu har vi äntligen börjat släppa lite av uppdateringarna vi har jobbat med det senaste året. Först ut blir bloggen, ny toppmeny och inloggningsrutan. Det ser lite annorlunda ut och jag ska försöka förklara lite av vad vi gjort i denna uppdatering. Allt som uppdaterats är numera responsivt, dvs det anpassar sig efter vilken skärmstorlek du använder, speciellt bra för mobiltelefoner.

Bloggen i appen för iPhone och Android kommer inte att vara tillgänglig under dessa dagar uppdateringen genomförs. Det beräknas vara klart inom kort. Använd webbsidan så länge.

Såklart kommer det kännas lite ovant med det nya men jag hoppas och tror att ni gillar det och lär er snabbt. Annars bara fråga!

Toppmenyn

a) Toppmenyn, menyn är mer genomarbetad och ser annorlunda ut. Vi har t.ex lagt ”Logga in” knappen längst till höger. 

b) När du loggat in ser du att vissa länkar i menyn är rödfärgade, det betyder att det är dina personliga saker. Din mat, din motion, din blogg och din profil.

c) Vi har även lagt en separat mailikon och en separat ikon för dina notiser (händelser). Dessa är även numrerade och det kommer t.ex visas siffran 3 vid notisikonen om du har 3 nya notiser.

 

Bloggen

Hela bloggelen är ombyggd till det nya systemet som ni ser. Det medför en rad förbättringar som jag tar upp här.

a) Taggar. Det går numera välja att tagga inläggen med olika taggar, t.ex om du vill blogga om ett gott LCHF-recept med lax och grönsaker som du vill dela med dig.  Då kan du taggat det med LCHF, Recept, lax, hälsa etc. När någon sedan söker på inlägg taggade med t.ex LCHF kommer alla inlägg med den taggen att visas. Inga andra.

b) Dina kategorier. Du kommer att kunna kategorisera dina inlägg om du vill. Skapa egna kategorier och sortera upp inläggen efter kategorier. Exempelvis recept, träning, hälsa, fritid, hundar etc. Skriver du inlägg om ett recept kan du välja att lägga det i kategorin recept. Helt valfritt naturligtvis.

c) Blogginläggens synlighet. Det går numera att välja om bloggen ska vara synlig för alla, bara medlemmar, bara vänner eller privat. Denna inställning kan även göras på enskilda inlägg så vill du att vissa av dina inlägg ska vara privata går det fint att göra nu. Grundinställningen (default) gör du inne på ”Inställningar” på din blogg.

d) Smileys. Bloggen stödjer nu även smileys som kommer t.ex kommer från din iPhone. Istället för konstiga tecken eller frågetecken kommer smileyn att visas J

e) Valfri bakgrundsbild. Nu går det att göra din blogg ännu personligare med en egen bakgrundsbild. Ladda upp den under ”Inställningar” i din blogg. Jag har t.ex valt en bild på en blå himmel med moln J

f) Hela bloggdelen är mobilanpassad. Som ett led i vårt arbeta mot en mer mobilvänlig sajt blir bloggen först ut. Det blir mycket enklare och roligare att blogga och läsa bloggar på din mobiltelefon eller platta.

g) Bilderna i bloggen. Välj att lägga till en bild i ditt blogginlägg och den får numera mer utrymme och visas större, du kan också välja att ha text och bild blandat.

h) Bilder i kommentarer. Nu kan du även posta en bild i en kommentar på ett blogginlägg.

I) Följ andra och låt andra följa dig. Istället för att kalla det favoritblogg har vi gått över till ”Följ” Du kan numera även välja att endast visa de bloggar som du följer.

j) Månadens populäraste inlägg. Här har vi valt att ta bort flitigaste bloggare och ersätta med månadens mest populära inlägg och populära bloggar.

k) Välj inriktning på din blogg. Det går numera även att märka din blogg med det sätt du äter på. Speciellt bra för dig som vill ha en ren blogg som handlar om en viss diet eller kostmetod. Äter du LCHF märk den LCHF så visar du att det är just en sådan blogg. Valfritt även detta såklart!

Säkert har jag glömt något men det är en hel trevliga uppdateringar som ni ser. smiley


Trots lång testtid kommer vi sannolikt ha missat enstaka buggar, var snäll och meddela om ni hittar något som en kommentar till detta inlägg. Tack för hjälpen! smiley

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 24 aug 2016 06:52
  Bella50

  En glad överraskning denna morgon. Det ska bli spännande.

  Fixade direkt till min toppbild.

  Man tackar 👍

 • 24 aug 2016 09:08
  paloma

  Spännande, det såg trevligt ut redan under tiden vi testade. Jag gillar att vi kan lägga till bilder även i blogginlägg.

  Det blir lite nytt att lärasmiley

 • 24 aug 2016 09:19

  Kul att ni verkar gilla det! smiley

  Ja, det är lite att lära i början men man kommer snabbt in i det! Annars är det bara att fråga så hjälper vi gärna till! smiley

 • 24 aug 2016 09:21
  Lovis

  Blev riktigt överraskad, men det här blir hur bra som helst! Ser fram emot resten av nyheterna på sikt yessmiley

 • 24 aug 2016 09:28

  Härligt Lovis! smiley

 • 24 aug 2016 09:29
  gittan52

  Nu blir det roligare att blogga igen wink

  Hur blev det med möjligheten att lägga in små filmsnuttar (som i facebook)?

 • 24 aug 2016 09:41

  Härligt Gittan! smiley

  Det var ett lite större projekt och hanns inte med i denna uppdatering. Vi tar det i etapper smiley

   

 • 24 aug 2016 09:54
  gittan52

  Jag ser nu att gamla blogginlägg ligger synligt för alla, vilket ju inte är så bra. Går det att lägga vårt tidigare val som deafult istället?

 • 24 aug 2016 10:08

  Hej Gittan!

  Så ska det inte vara och verkar inte vara heller. Felsöker här.. Vilket inlägg syftar du på? Har du något exempel?

  Tack! :-)

 • 24 aug 2016 11:00
  gittan52

  Det står synligt för alla under mina inställningar när jag tittade. Det har jag nu ändrat till att bara synligt för alla MD medlemmar.

  Nu verkar det ha rättat till sig på de gamla inläggen också (eller också vara jag lite virrig....)

 • 24 aug 2016 11:02

  Hej Gittan!

  Okej, det låter bra. Ska se här om vi kan förtydliga det ännu mer. Tack för hjälpen smiley

 • 24 aug 2016 11:20

  Vid första anblicken ser det trevligt ut, ska ut och måla och hämta varor vi pensionärer är ju alltid lediga, 65 måste vara en magiskålder, almenackan är alltid full. Men i kväll ska jag titta på alla nyheter och testa, göra ny bild är ledig. 

  Tack Johan för en viktig och trevlig blogg.

   

   

   

 • 24 aug 2016 11:26

  Hej Afkrut!

  Härligt att höra att du verkar gilla det smiley

  Ja, ge det lite extra tid och testa med bilder ikväll, ha en fin dag!

 • 24 aug 2016 13:12

  Väldig fin uppdatering yes

  Jag undrar varför det inte finns någon tagg som heter växtbaserad? Det finns ju en hel del människor som väljer bort både kött och mejeriprodukter. Vegetarisk fungerar ju inte att välja då en vegetarisk eller vego som många också skriver brukar innehålla mjölkprodukter. Sen skulle det vara kul om det fanns en tagg för HCLF (high-carb-low-fat).

  yes

   

 • 24 aug 2016 15:29

  Hej DontStop!

  Kul att du gillar det! smiley Taggar skapar du själv, det går bra att skapa taggar till vad du önskar. Prova! smiley

Logga in för att skriva en kommentar.