icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 92 kg 86 kg 949704
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
19 april 2018 18:47
6

Stranden är väldigt bra för hälsan!

Hej Vänner!

Såg en intressant artikel som fladdrade förbi i mitt flöde, den handlar om att det är hälsosamt att vara på stranden. Nu förstår jag varför jag mår så bra när jag är där, har alltid mått väldigt bra när jag är vid vatten och stränder. Kanske ingen slump att jag gillar att fiska heller.

Så ut med er på stranden eller åk till närmsta sjö för hälsans skull! Eller gör som jag och ät gärna något gott och hälsosamt när du är där så blir det fulländatsmiley

7fb74f52-8ab1-4dff-bd27-78b20ea87cae.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 19 apr 2018 18:52
  Monqi

  Längtar laugh älskar värmen och är tokig i att bada, kan ligga i hur länge som helst heart 

  Att gå långpromenad precis i vattenbrynet och se alla glada människor längst med stranden, sola så man blir aldelles kokhet å inte står ut längre, och då bara springa ner till det härliga vattnet och bara kasta sig i...lycka! yes

   

  Senast uppdaterad 19 apr 2018 18:53

 • 19 apr 2018 19:19

  Jag gillar sjö mer än hav. Min favoritskogspromenad går runt en jättefin sjö med klippor runtom där man kan slå sig ner och bara njuta en stund av solnedgången innan man promenerar hemåt igen. Livskvalitet för mig.

 • 19 apr 2018 19:49
  seglar67

  Jaha, nu är det alltså vetenskapligt bevisat. 😊 Alla har väl upplevt lugnet som man lätt hamnar i på havet eller stranden. Tänk att det beror på negativa joner som påverkar hjärnans frekvens. Snart kanske läkarna ordinerar segling mot stress och depression! ⛵️⛵️⛵️ Det blir kanske Inte konstigare än att man kan få motion på recept. Och den där pirrande barfotakänslan, den uppstår alltså därför att kroppen ”jordas” när fötterna får direktkontakt med marken.  Fysik, inte flum! Heja, tack för länken!

 • 19 apr 2018 22:57

  Monqi, ja det är ren och skär lycka! Längtar till hälsoresan jag med smiley

  Medlem16, så härlig helande det låter! smiley

  Seglar67, ja du som lever vattnet måste må som en prinsessa och det verkar du göra också. smiley Välförtjänt!

 • 20 apr 2018 11:13
  seglar67

  tack Johan, jag tänker på dig och MD varje dag med tacksamhet. Många saker samverkar för att man ska lyckas nå sitt mål. Den egna motivationen förstås, men den är inte lätt att upprätthålla utan stöd utifrån, och det var tur att jag hittade hit!smileyheart

 • 20 apr 2018 21:38
  aregnisw

  Havet är ljuvligt du Johan jag skulle åkt iväg till skärgården men det blev tyvärr inte av men längtar så dit det får bli någon sjö kanhända smiley

Logga in för att skriva en kommentar.