icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 92 kg 86 kg 950030
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
23 februari 2012 10:58
3

SLV skriver om LCHF

Intressant om LCHF! Några citat från artikeln: "Att gå ner i vikt om man är överviktig eller fet är en stor hälsovinst, det gäller oavsett vilken bantningsmetod man använder. Kan LCHF hjälpa människor att gå ner i vikt är det bra. Samtidigt är LCHF ingen mirakelkur – anledningen att man går ner i vikt är att man får i sig färre kalorier." "Att äta LCHF-diet under en kortare tid för att gå ner i vikt innebär troligen ingen risk." Läs mer här: [LANK]http://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/Pressmeddelanden/[/LANK] / Johan

Kommentarer

 • 23 feb 2012 11:57
  aregnisw
  Mycket intressant läsning har laddat ner länken bland mina favoriter, tror nämligen också att det inte kan vara bra att äta för mycket mättat fett, jag själv äter nog lite mera proteiner, samt tar 3 kapslar fiskleverlolja varje dag till en måltid. Men att hälla i sig grädde och äta allt för mycket fett, det gör inte jag jag äter nog lite mera proteiner och tror att det är ganska bra, eller vad tycker du Johan??
 • 24 feb 2012 17:29
  kentewa
  LCHF är ingen bantningskur det är en nygammalt sätt att äta. Jag har ätit den i 1 år och har en tarm som fungerar perfekt förut åt jag penicillin ett par ggr per år pga divertkulit.
 • 24 feb 2012 18:25
  Härligt att höra att du hittat rätt!

Logga in för att skriva en kommentar.