icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 92 kg 86,1 kg 1057016
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
27 april 2017 19:08
6

Posta bilder på din mat och gå ner i vikt

Hej Vänner!

Som av en ren händelse läste jag denna artikel på Expressen, "Försöker du gå ner i vikt? Ta bilder på din mat"

0e5faabd-3165-4cdc-9b8e-463516a62f4f.jpg

Detta är i och för sig inget nytt men kul att få det bekräftat ännu en gång, denna gången är det en Amerikansk studie från Oregon State University.

Jag vet att många av er redan tar bilder på er mat och postar här i bloggen, det är bara bra och hjälper till på traven. Och för er som inte gör det är det ett utmärkt tillfälla att börja genast.

Så upp med era matbilder här på Matdagboken! smiley

 

Gillar

Kommentarer

 • 27 apr 2017 19:18
  aregnisw

  Det ska jag göra du Johan och försöka komma ihåg också kanske inte varje dag men de dagar jag kan.

   

 • 27 apr 2017 19:58

  Jag har tidigare testat ett koncept där jag lade upp i en FB- grupp foto på varje måltid som senare analyserades av en kostrådgivare. Gissa om de på jobbet undrade vad man gjorde när man fotade matlådan😉

 • 27 apr 2017 20:54
  Bella50

  LUAL jag undrar detsamma när vi äter ute ...och jag fotar min tallrik...😆😬

  Jag trodde det blev lite "trist " med matbilderna på min blogg...men jag fortsätter väl med det. 

  Jag blir ju själv inspirerad av andras sätt att äta och att dela med sig. 😍👍

  Senast uppdaterad 27 apr 2017 22:01

 • 29 apr 2017 17:06
  Arrietty

  Jag Har gjort det i perioder men tröttnar pga omständligheten i att koppla in telefonen i datorn, importera bilden och nu kanske man inte behver justera storleken längre men åndå... så nu kollar jag hur det skulel kunna funka med appen, annars ser jag att det finns en annan app som verkar vara helt inriktad på att fota maten"See how you est diary" ... jag får botanisera lite!

 • 29 apr 2017 17:10

  Det enklaste är nog att ta en bild med din mobil, logga in på Matdagboken och posta ett blogginlägg. Jag personligen gillar matbilder, och blir inspirerad av dem smiley

 • 29 apr 2017 17:34
  Arrietty

  Jo men jag använder inte mobilen till MD, jag sitter vid datorn - och då måste jag koppla mobilen till datorn och importera bilden.... jag tog hem MD-appen men eftersom jag aldrig kommer att skriva bloggen på mobilen (för feta fingrar för det...) så blir det två olika verktyg jag skulle använda... tog även hem "See how you eat"- appen, den är visst finsk och verkar vara en väldigt enkel bilddagbok. Jag provar den ett tag.

Logga in för att skriva en kommentar.