icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 86 kg 85 kg 1268447
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
31 januari 2014 09:25
6

Poppa popcorn utan fett - Går det?

Japp, provade poppa utan fett igår och det gick hur bra som helst. Trodde först inte det skulle bli bra men jag hade fel.. Så här gör du: 1. Häll 1/2 dl vatten och ca 2 tsk salt i en ugnsfast glasskål som rymmer ca 3 liter. 2. Tillsätt 1 dl lösa opoppade popcorn. 3. Lägg på lock eller mikrovågsfilm. 4. Poppa på full effekt, det tar ca 6 min (900 watt). Kom att tänka på denna gamla studien som visar att popcorn är rena supermaten: http://www.svd.se/mat-och-vin/popcorn-ar-nyttigare-an-gronsaker_6959665.svd Fredagsmys!

 

5-hohnoiWpuKFfe1HV6WzI.jpg

Gillar

Kommentarer

  • 31 januari 2014 09:42
    Vilken sorts popcorn?
  • 31 januari 2014 11:11
    Halfdevil
    Det där testade jag för nåt år sen, helt okej poppade popcorn blev det. :) Ianne....Helt vanliga popcorn, inte såna som är för micron, utan de i en plastpåse typ, som man använder i gryta.
  • 31 januari 2014 12:43
    Apetina
    Härlig fredagsläsning! och tröst till mig som är deppad över min onda häl! Ska/kan de poppas i mikrovågsugnen?
  • 31 januari 2014 16:28
    Säkert nyttiga antioxidanter. Men innehåller inte majs rätt mycket stärkelse?
  • 25 februari 2014 11:42
    BirtheX
    Njaeee.. Trots SvD-artikel är en LCHFande typ skeptisk till popcorn..
  • 7 september 2016 08:28

    Rätt fett är inte fel!

Logga in för att skriva en kommentar.