icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 92 kg 86.1 kg 1190508
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
9 maj 2017 00:04
10

Ökad säkerhet på MD

Hej Vänner!

Som ett led i att förbättra Matdagboken har vi nu SSL krypterat hela sajten, du kommer inte märka någon sklilnad mer än att det står https istället för http uppe i det vänsta hörnet. Det innebär att alla formulär etc numera är krypterade.

c351f8de-a520-44d7-8ba6-391ddd4661c4.png

Som sagt det påverkar inget annat än att det ökar säkerheten och du behöver inte göra något.

Passar på att önksa er alla en fin tisdag!

/ Johan

Gillar

Kommentarer

 • 9 maj 2017 07:29
  Bella50

  Hej Johan

  När jag ändå har dig "på tråden" s.a.s ....så har min padda haft problem att hitta t.ex. Kaffe när jag ska regga. Den står bara och söker hela tiden....däremot kan jag komma in och regga favoritmåltider. 🤔...och även om just kaffe är en favorit...ha,ha 😆👍...så behöver det funka med mer än det . Fattar inte varför 🤔🙄

  Någon annan med liknande missar ? 

  Har oxå sedan igår kväll blivit utloggad flera gånger...

  önskar dig en bra dag i livet .👍

  Senast uppdaterad 9 maj 2017 07:46

 • 9 maj 2017 08:12

  Hej Bella!

  Kom kaffeproblemet igår? Har haft en person till som haft problem med in och utloggning, vi jobbar på det nu och hoppas ha det klart här under dagen.

  Ha en fin dag du med smiley

 • 9 maj 2017 08:15
  Bella50

  Jag hade problem att regga från igår kväll...och idag kommer jag inte in på databaserna alls. Hoppas det löser sig. Tack 👏👍

  När jag skulle skicka detta svar ...sa det "forbidden" och jag fick logga in igen...

 • 9 maj 2017 08:19
  aregnisw

  Det låter tryggt Johan det tacker jag mycket för ha nu en fin tisdag yes

 • 9 maj 2017 08:34

  Ja, vi jobbar med databasen just nu och det förväntas vara löst inom kort. yes

 • 9 maj 2017 09:40
  Arrietty

  Vad betyder säkerhet i det här sammanhanget – att sidan inte rasar? Eller att ingen kan komma inte utan att vara registrerad på rätt sätt? Eller att de olika nivåerna på synlighet fungerar?

 • 9 maj 2017 09:48

  Tolkar jag det rätt betyder det att ingen kan sitta på Internet och tjuvläsa de data vi skickar, snappa upp trafiken kan de fortfarande (när man skickar något över Internet okrypterat är det som att skicka ett vykort som alla kan läsa som får tag på det) men eftersom allt är krypterat är det bara mumbo-jumbo för dem (dvs vi har stoppat ner kortet i ett kuvert som bara du och MD-servern kan öppna).

   

 • 9 maj 2017 10:45

  Tack LadyG, det var en bra förklaring! 😀 Arrietty, det är som LadyG skrev. 

  Ang databasen så är den fixad nu. yes

 • 9 maj 2017 10:55

  Skönt att inte så mycket förändrats sedan jag jobbade med nätverk, att tekniken gör ungefär samma sak som då fast snabbare!

  Oj, det var raskt marscherat! Full rulle smiley

 • 9 maj 2017 15:39
  Bella50

  Yippey...nu kan jag regga min mat igen , TACK 😍👏👍

  Jag säger dock som Tony Irwing på Let's Dance...MEN....jag blev utloggad emellan reggningen och bloggen... 🤔

  Fick logga in igen trots att jag var där hela tiden.

  Får se om det händer igen...då hör jag av mig 😆👍

  Senast uppdaterad 9 maj 2017 15:42

Logga in för att skriva en kommentar.