icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 92 kg 86 kg 948771
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
16 september 2016 16:08
11

Nya bloggen och fixade buggar

Hej Vänner! smiley

 

Nu har det gått ett tag sedan vi lanserade den nya bloggen och det har varit en hektisk tid för oss att försöka få allting rätt enligt era önskemål. Nu har vi dock kommit väldigt långt och jag bifogar en lista på det senaste som vi fixat.

1. Arkiv av äldre blogginlägg, blir väldigt lång. Vi har skapat ett kategorisystem för dessa nu. Bara klicka på år och månad så fälls det ut en lista.

2. Inloggningsproblem, vi har byggt om inloggningen och den kod som håller en inloggad. Synkas med både gamla och nya systemet.

3. Den grå texten är för svag, där man ser tid och datum för inlägget. Det är nu ordnat med en mörkare färg som gör det hela tydligt.

4. Om man har fått många kommentarer svårt att bläddra till de sista samt missförstånd om kommentar blivit posta eller ej. Vi tillåter fler kommentarer i fösta vyn, blir det riktigt många kommenterar har vi delat upp dessa i sidor. Dessa sidor 1,2,3 osv hittar man nu i botten av inlägget istället för i början som innan.

5. Ingen bakåtpil eller ångra-knapp i editorn. Vi har nu lagt till en ångra-knapp som tar bort den senaste inmatningen eller det du gjort i inläggsfönster. Speciellt bra om man råkar lägga till något och därmed radera hela texten. Klicka på ångra-pilen så kommer det tillbaka igen.

6. För många bilder i bloggöversikten. Nu visar vi endast en av bilderna i bloggöversikten så du slipper scrolla så mycket.

7.  Sökfunktionen i bloggen, när man klickade på nästa sida hamnade man fel. Nu hamnar man rätt smiley

 

Är det något som du tycker att vi glömt eller något annat som ni önskar är det bara skriva här.

 

Trevlig helg! smiley

Gillar

Kommentarer

 • 16 sep 2016 16:15

  Underbart! Oj oj så ni legat i! yes laugh

  Ha en trevlig helg ni också, det har ni sannerligen förtjänat!

 • 16 sep 2016 16:24
  Emmi11

  Bra jobbat av hela gängetyes

  Trevlig helg till er också!laugh

 • 16 sep 2016 16:29
  gittan52

  Kanoners yes

 • 16 sep 2016 18:58
  paloma

  Ser bra ut hittills, men aviseringen om händelser kommer inte upp förrän jag trycker på den lilla ringklockan. 

  Ha en trevlig helgsmiley

 • 16 sep 2016 19:14
  aregnisw

  Det blir nog bra jag lär mig aldrig gå in på min iphone men det kommer väl jag får så dålig översikt där. Men här på min dator är allt bra men precis som paloma skriver så måsta man trycka på den lilla ringklockan för att se aviseringar men det gör inte mig något ni har jobbat bra och är det något man undrar får man väl fråga.

  En trevlig helg önskar jag Er som fixat o donat yes

 • 16 sep 2016 20:30

  Entrevlig helg önskar jag med yessmiley

 • 16 sep 2016 20:32

  Det märks att det blir bättre och bättre allt eftersom. Något som jag saknar, kanske redan finns, är hur man fixar storleken på bilder som man lägger in så de inte tar upp så mycket plats. Eller är det samma storlek alltid? Ungefär som FB?

 • 16 sep 2016 20:47
  Bella50

  Man lär sig hela tiden. Funkar bra och så kul att kunna lägga in bilder mitt i texten och fina bloggar med toppbilderna.  Tack för ett superbra arbete.👏

  Jag skulle vilja ha en möjlighet att klicka på ett foto och på det viset förstora upp det om det är nåt man vill kolla närmare på. Hade vi inte det tidigare...😧😬 ...?

  kanske blandar ihop det nu😳

  Senast uppdaterad 16 sep 2016 20:52

 • 16 sep 2016 22:44
  marre64

  För mig har den nya bloggen fungerat klockrent från första stund 😀👍🏼  Men bra uppdateringar har ni fixat, så nu är bloggen ännu bättre 👍🏼👌🏼 Tackar 🤗

 • 16 sep 2016 23:12
  utter

  Supertrevliga förbättringar! 😊

  Får man ställa en teknisk fråga här? Vad avgör om en bild ur blogginlägget hamnar i förvisningsvyn i den samlade bloggsidan? 😊

 • 17 sep 2016 05:50
  marre64

  Utter, om bilden klistras in tidigt i bloggen så syns den utan att du klickar in dig på blogginlägget. Skriver man däremot lite mer text innan man klistrar in bilder så ser man dem först när man går on bå inlägget. 

Logga in för att skriva en kommentar.