icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 92 kg 86.1 kg 1175893
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
18 augusti 2018 10:04
4

Nu lanserar vi Matdagbokens coachingprogram!

Hej Vänner!

Nu lanserar vi äntligen Coachingprogrammet, som jag sett fram emot denna dag! smiley För några år sedan gick jag en coachutbildning till diplomerad coach och jag blev då mycket positivt överraskad. Jag har sedan dess coachat ett antal personer för viktminskning men även andra ämnen. Det är något av det bästa jag vet!

Syftet med att utbilda mig till coach var att kunna hjälpa er medlemmar på ett ännu bättre sätt än bara recept och menyer. Jag är den typen som älskar att lösa andra människors problem och trodde att jag skulle bli ännu bättre på det. Fick dock lära mig att göra precis tvärt om, att inte komma med råd som jag alltid tidigare gjort utan att istället ställa frågor, kraftfulla frågor som får individen att själv hitta svaret inom sig själv. Det finns en stor och avgörande skillnad i känslan hos en person som tar ett råd, istället för att hitta lösningen inom sig själv.

9636ea93-0c8e-408e-b702-ef5bc0a976d5.jpg

Jag har själv blivit coachad ganska många ggr, speciellt i början när jag startade upp Matdagboken. Det var starkt bidragande till att jag vågade satsa på detta och faktiskt kom vidare med mot mina mål. Det är inte svårt att bli coachad, tvärtom. Även om jag då och då blev rejält utmanad av tuffa frågor, då var det inte bekvämt i stunden men resultatet av det blev mycket positivt. Jag lärde mig mycket om mig själv och hur jag fungerar i vissa situationer jag ställs inför. Coachingen fick mig också att gå från tanke till handling, att komma vidare och göra det jag planerat. Jag har också fått coaching på den tiden jag slutade dricka alkohol, en tuff tid för över 11 år sedan, även där har coachingen varit bidragande till min livsstilsförändring jag gjorde då.

”Varför gör jag inte som jag vill” samma namn på den föreläsning jag höll under hälsoresan i Torrevieja i våras.  Det är något av det mest intressanta frågan just nu tycker jag. Jag vill ju äta bra mat och min plan var att äta nyttigt, ändå sitter jag där med en pizza, vad hände där? Hur tänkte jag, vad kände jag och vad var det för val jag gjorde för att hamna där med pizzan? Det är här coaching kan hjälpa, det är ett mycket kraftfullt sätt att faktiskt ”hålla mig på banan” och göra det jag behöver göra för att nå mitt mål. Dessutom är det väldigt effektivt att ha någon att rapportera till, en coach som följer upp det du gjort de senaste veckorna.

Ja ni hör att jag är eld och lågor och är på gott humör, inlägget blev som vanligt längre än planerat.. smiley

Ni som vill läsa mer har jag skrivit en kort artikel om ämnet ”Gå ner i vikt med en personlig coach” den hittar du här.

Känner du att du själv är intresserad av ett köra Coachingprogrammet fyll i formuläret på denna sida eller skicka mig ett mail så tar vi ett kort samtal och ser om det skulle passa dig och hur vi isåfall går vidare. Här hittar du även priser och förslag till upplägg.

Den nackdel som finns i nuläget är att jag har bara möjlighet att ta in 20 personer per månad.

Jag passar på att önska er en riktigt härlig helg! smiley

 

/ Johan

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 18 augusti 2018 10:35
  Bella50

  Vilket långt och härligt inlägg. Grattis till din alkoholfria livsstilsförändring ..bara det är beundransvärt.

  Lycka till med kurserna .

  Jag ska läsa lite mera vid tillfälle...( Är f.n. på Madeira) och ser fram emot att få höra dig föreläsa på nästa resa. / Bella50

 • 18 augusti 2018 13:04
  gittan52

  Visst är det en intressant upplevelse att inse att vi inte kan lösa andras problem men genom välmenande frågor få personerna att ”tänka till”. surprise

  Genom åren så har jag kommit till insikt med att det är motaggaren som avgör om frågan provocerar eller inte.
  Därför tycker jag att det, nu för tiden, ät lättare att våga ställa en fråga än att inte göra det, med rädsla att den ska tolkas på ett annat sätt än det var menat.

  Hoppas du får medlemmar, som känner behovet, att använda sig av detta! Mycket bra komplement till den coaching vi ger varandra i bloggar, forum och grupper. smiley

  Trevlig helg till dig med!

 • 18 augusti 2018 22:23
  seglar67

  Lycka till säger jag också! Detta är nog den viktigaste hjälpen av alla du kan erbjuda här på MD, hjälpen att ställa rätt frågor och starta processen mot egen, inre motivation.

 • 19 augusti 2018 08:11
  Arrietty

  Även jag är diplomerad coach...blush och det hjälpte mig verkligen mot att ge oombedda råd vilket ju inte bara är kontraproduktivt för den som vill ha hjälp utan också skapade en massa stress hos mig för jag ville ju så gärna ge "rätt" råd. Förutom att frågorna aktiverar inte bara den som får den, mig har de också hjälpt mig att lyssna mera aktivt och det berikar mig...  min erfarenhet är att en bra coach ändå har en massa egen erfarenhet (fast de inte smäller den i huvudet på klienten), det har ju du så det låter väldigt värdefullt!

  Senast uppdaterad 19 augusti 2018 08:14

Logga in för att skriva en kommentar.