icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 92 kg 86 kg 950033
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
7 februari 2012 21:47

Mat från diabetesföreläsningen

För någon vecka sedan var jag var på en intressant föreläsning som handlade om "Mat som förebygger diabetes - Nya rön" på Lunds Univeristet i samarbete med Antidiabetic food centre. Det presenterades en del intressanta studier och det bjöds även på god lunch bestående av den nordiska dieten eller "portföljkost" som den också kallas. Lite om portföljkosten: [LANK]http://svt.se/2.108068/1.2190835/hon_andrade_kosten_i_fyra_veckor[/LANK] Vassle stabiliserar tydligen blodsockret, det hade jag ingen aning om tidigare. Vilket betyder att ett glas mjöl i samband med måltid är riktigt bra ur den aspekten. Skickar med en bild på den goda maten. Mjölk till maten bra för blodsockret: [LANK]http://www.lu.se/o.o.i.s?id=708&news_item=7748[/LANK] Nypon sänker kolesterol och blodtryck: [LANK]http://www.lu.se/o.o.i.s?id=1383&visa=pm&pm_id=1812[/LANK] Kokta rågkärnor håller dig mätt upp till 16 timmar: [LANK]http://www.lu.se/o.o.i.s?id=1383&visa=pm&pm_id=1813[/LANK]

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.