icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 92 kg 86,1 kg 973266
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
29 november 2018 14:29
7

Massor av pepp till er alla!

Hej Vänner!

Jag har förstått av det är många av er som har det tufft just nu i olika grad och av olika anledningar. Jag har själv känt mig lite hängig senaste tiden. När det blir för mycket ger det mig tillslut motivation att göra något åt saken, för jag har sådan tur att mina problem går det att göra något åt, i alla fall de jag upplevade i form av depp och motiovationstapp någon vecka tillbaka. Nu är jag dock på gång igen, har tränat, mediterat och tagit hand om mig på andra sätt. Den viktigaste personen i mitt liv är trots all jag själv, för en blind kan inte leda en anna blind. De problem, händelser, relationer eller annat som jag inte kan göra något åt får jag lämna över.

Allt inspirerat av sinnesrobönen som är så fin att ta till. "Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden."

Massor av pepp och kärlek till er alla! heart

/ Johan

Gillar

Kommentarer

 • 29 nov 2018 15:21
  gittan52

  Tack, goe Johan  heart

  Livet är som en slalombacke och ibland behöver vi kanske svänga lite åt ena hållet, för att det inte ska för fort utför, och sedan svänga tillbaks igen. Annars kommer vi ingen vart.

  Vi behövde nog alla stanna upp och fundera ibland, tillåta oss att vara ledsna, deppade, motivationslösa etc. Tack och lov känner vi oftast när vi är klara med det och redo att ta nya tag.

  Önskar dig en riktigt trevlig helg!

 • 29 nov 2018 15:34
  paloma

  Tack Johan❣

  Det kan bli tungt i livet ibland av olika anledning, och då behöver vi tänka på hur vi ska göra för att inte bara ge upp oss själva. För mår inte jag bra kan jag inte hjälpa någon annan heller, tvärt om kan jag få dom också att må dåligt.

  Att bryta ihop ett tag och hämta ny motivation och ork kan behövas, då kan vi ta tag i problemen med ny styrka. Och så kan man titta in här och få lite pepp och tröst.

  Ha en bra torsdag!

 • 29 nov 2018 19:34
  Mabban

  Tack,Johan och för sinnesrobönen!! Den sa allt!

  Ja, livet är som en berg-och dalbana!!

  Trevlig Helgheart

 • 29 nov 2018 23:33
  Bella50

  Kan bara instämma....gott när ”deppet” vänder uppåt igen.✌️

 • 30 nov 2018 00:01
  ulla165

  Livet är som havets vågor, som jag just skrev just i Palomas blogg. Och vågorna går upp och ner....

 • 30 nov 2018 08:46

  Tack sjäva för att ni finns, ha nu en riktigt underbar helg! smiley

 • 1 dec 2018 13:02

  Tack Johan! Just nu är det verkligen berg-och dalbana i mitt liv. Men jag kommer igen. Min lärare på högskolan sa alltid (när vi fick panik över allt vi skulle läsa och skriva) "Hur äter man en elefant? En bit i taget" Så det är vad jag gör, tar livet en stund i taget och försöker hantera det närmaste. Det löser sig och jag försöker fundera på vad jag kan ta med mig för lärdomar av allt detta.

  Ha en skön helg! heart

Logga in för att skriva en kommentar.