icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 92 kg 86.1 kg 1190525
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
1 januari 2022 15:42
4

Keto med kalorikoll - Gott nytt år!

Hej vänner! smiley

Nu har vi tagit fram ännu ett kostschema, Keto med Kalorikoll. Ett kostschema på 4 veckor med Keto recept med något mindre portioner. Det blir som jag brukar säga, det bästa från två världar. En kombination av Keto och kalorikoll.

När man äter Keto kan man äta hur stora portioner som helst, det är inte riktigt sant. Inte för de flesta i alla fall. Förr, när Keto (Strikt LCHF) kom ut som metod basunerades det ut att man kunde äta hur mycket som helst och ändå gå ner i vikt, det var sant för ett fåtal. Nu sedan något år tillbaka har tom de tunga Keto/LCHF förespråkarna tvingats första detta, portionsstorlekarna har betydelse. Det pratas fortfarande inte i termen kalorier, det uttrycket är bannlyst för en del fortfande. men det är ju just det det handlar om. Mindre portioner, detsamma som mindre kalorier i de flesta fall.

Vi har även ett annat kostschema (finns som Kickstart) på samma tema, LCLC (Low Carb Low Calories) som är en oslagbar kombination för viktminskning. Mindre kalorier OCH mindre kolhydrater, då händer det grejor! Jag vet att några av er här redan äter så och har lyckats vädligt bra.

Oavsett om ni väljer Keto, Kato med kalorikoll, LCLC eller något av våra andra färdiga kostscheman. Eller om ni har hittat er egna metod, eller ingen metod alls för den delen så önskar jag er alla ett riktigt gott och hälsosamt nytt år! heart

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 2 januari 2022 00:00
  ulla165

  Tack Johan❣ Stort tack för dom nya kostscheman❣ Jag skiriver helt under vad du skriver här ovan! Häng på här alla hågade MDare som gillar LCHF och även ni andra som vill gå ner i vikt!

  Jag gick ner med hjälp av LCHF i början... men sedan blev det "ju mer fett desto bättre" och jag anammade detta och gick istället upp 5-7 kg. Tills poletten ramlade ner och jag fattade att kcal-tänket tålde att tänka på trots allt...

  Läste en artikel - vet inte vem som skrev den eller så, men antecknade/sparade artikeln och så lät den:

  LCHF idag är inte vad LCHF var från grunden. Då åt man biffar, kotletter, omelett, ägg i massor, bacon och smör. Med mera. Här tilläts inte många mejerier, och använde man dom skulle man vara aktsam så man inte satte i mer än vad man behövde. En slurk i sky för att göra sås. En matsked grädde i omelett. Idag i dessa nya LCHF-recept ska man ha flera deciliter grädde, crème fraiche och andra mejerier så att det nästan sprutar ut ur öronen på en. Det är "helt OK" att utan vidare svepa ett gräddpaket om dagen. Mejerier innehåller kasein och laktos, med andra ord tillväxthormon och mjölksocker. Folk äter enligt detta och sitter som ett tänt ljus och förstår bara inte varför vikten inte rasar. Så dom börjar med fasta, 5:2 och andra "kurer" för att "få fart på viktnedgången". Det är alltså att äta tvärt emot vad LCHF ursprungligen är. Du ska äta dig ner i vikt. Inte svälta kroppen som du säkert gjort i otaliga försök till att gå ner i vikt. Visst, kilona kanske rör på sig, men i 9 av 10 fall går dessa personer upp det dom svält sig själv ner till. LCHF är Aldrig svält. Du äter när du är hungrig, dricker när du är törstig, och tränar om och när du vill eller har lust, det är inget man måste för att kunna äta sig ner i vikt.

   

 • 2 januari 2022 00:54

  Hej Ulla!

  Trevligt att du gillar det och helt klart intressant text du bifogar. Hittade precis detta bl.a ang Keto:

  “If you eat a lot of fat, it will eventually make you fat. If you eat too much of anything, it will make you fat — including carrots,” Sladek said. “Ultimately, the most important thing is the amount you eat, what you eat, and the time of day that you eat.”  Läs mer här..

 • 2 januari 2022 08:51
  ulla165

  Tjuvtittade på din text. Låter sååå vettigt! Ska gå tillbaka och lusläsa detsamma!

  God fortsättning på det nya året!

 • 2 januari 2022 09:33

  Tack Ulla, detsamma! smiley

Logga in för att skriva en kommentar.