icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 92 kg 86.1 kg 1190502
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
9 mars 2010 21:39
3

Intressant om hjärnans roll i viktminskningen

Hjärnans belöningssystem kan ibland vara ett stort hinder för de som vill gå ner i vikt. Läste en intressant artikel om hur en kvinna lyckats gå ner 86 kilo i vikt med hjälp av ändrade kostvanor samt koll på hur hjärnan spelar henne spratt. Här menar jag att matdagboken kan vara till stor hjälp. Att registrera känslor och tidpunkter när man äter kan hjälpa till att se ett mönster i ätandet.

Läs hela artiklen här: http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologi/margareta-bytte-spar-blev-86-kilo-lattare_4396545.svd

Kommentarer

 • 9 mars 2010 22:02
  Kul med blodsocker- och godissugkurvan. Jag brukar använda exakt samma kurva när jag beskriver min kost och exakt samma förklaringsmodell. Insulin är en killer.
 • 9 mars 2010 22:32
  BirtheX
  Läste artikeln. Kul är också att Prof David Ingvar givit sig in i debatten om belöningssystemets roll för oss sockerknarkare. Ännu mer motivation för GI eller Iso eller vad man nu vill ...
 • 9 mars 2010 22:49
  Elka
  Intressant artikel! Känner igen det där att man "går igång" på vissa livsmedel....då är det bäst att hålla sig ifrån dessa i möjligaste mån. Nej bra mat och träning är modellen...då mår man som bäst.

Logga in för att skriva en kommentar.