icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 92 kg 86 kg 948784
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
20 april 2018 10:38
7

Har du lust att bidra med din framgångshistoria?

Hej Vänner!

Efter en bra påminnelse av Paloma söker vi nu nya framgångshistorier, det betyder väldigt mycket för mig om du skulle vilja ställa upp och dela med din av din berättelse. Jag personligen bli alltid jätteglad när det är någon av er som vill vara med, det finns inget bättre än att få ta del av den glädjen som finns i era berättelser och för många av er ändras livet helt. smiley

Jag vet att det är många av er som lyckas väldigt bra, allt från att gå ner 5-10 kg med ett av våra 4-veckors kickstartprogram eller mer långsiktga framgångar, eller både och, för det är vanligt att man just börjar med en kickstart för att sedan fortsätta ner i vikt. Det måst inte handla om antal kilon heller utan det kan gärna vara en annan hälsoframgång, som t.ex blev av med min trötthet och fick massor av energi när jag ändrade min kost. Eller, mina magproblem försvann när jag gick över till xxx-kost. Etc, etc.

Några av framgångarna hittar man här. Några har fallit bort från sidan, ska se var det tagit vägen i teknikens värld.

Ni som vill vara med igen eller som är ny framgångare, dvs har lyckats bra med Matdagbokens hjälp, skicka gärna ett meddelande till mig så kan vi prata hur vi ska gå vidare med just din framgångsberättelse. Dessutom blir du belönad med 12 månaders extra plus-medlemskap, förutom äran då förståss.

Ett bra tips är även att ansöka om medlemskap i Gittans grupp "Vi som håller vikten" har du nått din målvikt och vil behålla den är det en utmärkt grupp av vara med i. Där får du vara plus-medlem gratis i månadsvis, så länge du håller din vikt och uppfyller de övriga kriterierna i den gruppen. Rekommenderas varmt och är perfekt för dig som är en av framgångarna här på Matdagboken! smiley

Vem av er ställer upp? laugh

Gillar

Kommentarer

 • 20 apr 2018 17:40
  seglar67

  Hej Johan, jag ställer gärna upp eftersom jag vill ge tillbaks lite till MD som faktiskt har varit en förutsättning för att jag har klarat att förändra min livsstil. Men jag vill inte göra det nu, utan i höst, när jag har gått med i Hålla vikten gruppen och landat i min målvikt både mentalt och kroppsligt.

  Kram, Katinka

  PS Jag undrar också vad som hände med uppdateringen som skulle komma? Har jag missat något? Jag tipsade också om att det skulle vara roligt om man kunde "spara" sin blogg på något vis, som man kan på Facebook, och du tyckte det var en bra idé. Kommer det att bli möjligt?

  Senast uppdaterad 20 apr 2018 17:48

 • 20 apr 2018 18:08

  Seglar, nu fick du mig att längta till hösten smiley Den uppdatering som kommer härnäts är helt ny recepsida. Spara bloggen funktionen har jag inte klart för mig än. Du får berätta me rom den i mail till mig längre fram så ska vi se vad vi kan göra.

  Trevlig helg!

 • 21 apr 2018 08:43
  Arrietty

  Jag är inte så intresserad av framgångssagor längre eftersom de är så kortsiktiga, däremot exempel som Paloma, Bella, Gittan m fl är inspirerande för de visar så tydligt att det krävs ett uthålligt arbete.

  Så jag ser fram emot Seglar67:s berättelse framåt hösten, jag får erkänna att skulle den komma nu vore den inte särskilt mycket värd för mig. Men det är jag det... just nu har jag en väldigt bra period, indirekt är det MD:s förtjänst eftersom jag träffat människor här som jag sedan har stöd av utanför MD men min framgångssaga handlar om att jag hittar en hållbar livsstil och det är ännu alldeles för svajigt. Hålla vikten är en superbra idé som ju visar nya medlemmar att det finns många som nyttjat MD som förstår att strategin måste vara långsiktig för att betyda hållbar framgång.

 • 21 apr 2018 09:45

  Funderar i exakt samma banor - dvs

  Framgångshistorier kan ju vara väldigt peppande och inspirerande MEN , det som är viktigt är ju att hitta orsak och verkan till att dels viktnedgången lyckats MEN framförallt hur man lyckas hålla vikten.

  Jag ser framför mig en uppdelning i 

  INNAN - UNDER och EFTER, viktresans olika skeden och den framförallt viktigaste delen i det är ju att lyckas bibehålla uppnådd målvikt.

   

  Johan , du kanske skulle göra en efterlysning -

  VAD HÄNDE SEN ?

  Hur har det gått för alla tidigare "framgångare " 

  Håller de sin vikt eller vad har hänt ?

   

  OM min historia är av intresse delar jag gärna med mig 

  Jag är inte riktig framme vid målvikt , skiljer ett par ynka kilon nu,  så jag ber också att få  återkomma till hösten med Seglar67, när jag förhoppningsvis hunnit vara viktstabil ett par månader också !

   

   

   

   

 • 21 apr 2018 11:14

  Arrietty, i min värld kan en framgångsberättelse vara både kort- och långsiktig. Kanske du tänker på alla de som lyckats väldigt bra med t.ex ett av våra kickstartprogram som kortsiktiga framgångare? Inte att förringa dem heller, det är inte heller alla som vill vara långsiktig utan nöjer sig gott med att ha blivit av med 7 kg snabbt. Alla är vi olika smiley

  När du är klar och tycker att du vill vara med är din histora guld värd för mig, det måste inte handla om antal kilon som sagt. Hållbar hälsosam livsstil, det är en riktig framgång det.

  8veckor, jättebra idé med uppdelningen och jag ser gärna dig som en av framgångarna. Du måste heller inte ha nått ända fram till målet utan det uppnått här är helt fantastisk i mina ögon. Ser fram emot din berättelse idag, nästa vecka eller till hösten.

  En del sv syftet med framgångsberättelser är att peppa och inspirera nya och befintliga medlemmar, "kan ni så kan jag" och även visa hur ni gjort och hur Matdagboken på många olika sätt kan vara till hjälp. En del i det hela är även att få spridning så fler upptäcker Matdagboken och kan få det ni har uppnåt. Ni hjälper alltså även mig väldigt mycket genom att vara med.

  Sedan har vi som ni sade de verkliga framgångarna som stannar kvar här och håller vikten och livsstilen. det finns väldigt många av er och ni vet vem ni är, ingen namnd ingen glömd men ni ska veta att jag är grymt tacksam att ni finns här gamla som nya MD:are. Ha nu en riktig härlig helg! smiley

 • 26 apr 2018 21:50

  Jag är i början av min resa men har redan nu fått väldigt många fördelar av att vara med i just MD. Jag kan tänka mig att berätta om min upplevelse och den hjälp och det stöd jag får av att vara aktiv här.  Sen kommer det att dröja innan jag kommer i mål, resan är lång men på min väg har jag så himla trevlig sällskap här på MD.

  Jag tänker också att man kanske inte vill höra om hur fantastiskt bra det gått, för min del skulle jag också vilja höra om de problem, svackor som uppstått och hur man tar sig ur dem. För det är ju det som är mångas problem.

  Vill du höra min berättelse om hur jag gått ner 13 av de 50 kilo jag har som övervikt så berättar jag gärna. Som sagt, MD är en fantastisk plats att vara på laugh

 • 26 apr 2018 23:20

  Kicki! Jag har väldigt gärna med dig som inspiratör och framgångare samt att vi alla kan få följa dig på din väg. Du kan komma med uppdateringar längst vägen mot ditt långsiktiga mål. smiley

  Kontakta mig här! smiley

Logga in för att skriva en kommentar.