icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 92 kg 80 kg 897344
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
16 december 2017 22:40
12

Häng med Matdagboken på tränings- och hälsoresan till Torrevieja i Spanien!

Hej Vänner!

Äntligen har vi nu fått allt på plats för Matdagbokens första tränings- och hälsoresa, detta kommer bli fantastikt kul och jag är så glad! smiley

c4da16f5-47fb-43f2-952c-1bb95f254432.jpg

Vi åker till Torrevieja i Spanien med ett av världens mest hälsosamma klimat. Avresa 15/5 2018. Det hade såklart varit extra kul att träffa så många som möjligt av er Matdagbokere på resan! smiley

Lite exempel på vad som ingår:

 • Över 20 PT ledda gruppträningspass! 
 • Härlig gemenskap i liten grupp om ca 10 pers!
 • Workshops och föreläsningar!
 • Boende i ca 500m2 privat poolvilla!
 • Matdagboken lagar hälsosamma luncher och middagar på plats hela veckan!


Vi gör resan tillsammans med PT-Dan från Malmö, en av Sveriges bästa PT´s och jag själv kommer också vara med hela veckan. Jag ser verkligen fram åt att träffas i solen och på en av grillkvällarna som vi planerat ha under veckan! smiley

 

Läs mer och anmäl er här.

Till evenemanget på facebook.

(OBS: Endast ca 10 platser finns till denna resan)

 

Passar på att önska er alla en riktigt fin och lugn 3:e advent! smiley

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 17 dec 2017 07:50
  Bella50

  Detsamma tillbaka 🕯🕯🕯😁

 • 17 dec 2017 07:56
  Arrietty

  Bra upplägg och anständigt pris! Det är för avancerat för mig tänker jag plus att maj är en av de månaderna som jag gillar Sverige som bäst. Ytterligare feedback är att jag inte känner att jag tillhör målgruppen, för gammal, för fattig och för otränad... samtidigt kan jag ju se att jag håller på att gneta ihop pengar till en trollerikurs i Grekland under just maj så då är det något annat som gör att jag inte tänker "wow! Jag MÅSTE med..." så här kanske: det känns som att resan riktar sig till dem som redan nått eller är väldigt nära sina mål. OBS, detta är inte ett klagomål, jag tänkte bara att du vill ha feedback för hur inbjudan uppfattas av en sådan som jag. Förhoppningsvis blir gruppen snabbt full, initiativet är värt framgång!

 • 17 dec 2017 09:54

  Tack! smiley

  Arrietty, kul att du gillar upplägget och tack för feedbacken! Precis som på Matdagboken är alla välkomna, otränad, ung, gammal, tränad, elit, nybörjare etc. Inget tvång att delta på all träning heller, det är det nog igen som gör även om det är roligare ju fler som är med.

  Trollerikurs i Grekland låter sjukt kul!! smiley

 • 17 dec 2017 10:42
  BirtheX

  *Pow*. Det här blev startskottet  till min träning. Ven vill komma till träningsresa som ett vrak o människospillra vad gäller den fysiska styrkan och konditionen? Nuså. Nu ska det bli ordning på den här gamla damen.   Hoppas att det finns plats för mig.....

 • 17 dec 2017 11:13

  Härlig inställning BirtheX! 😀 

  Såg precis ditt anmälningsmail och du kommer få en bekräftelse på anmälan med ytterligare information om resan. Extra kul att just du hänger med, du har varit med här i ett antal år och det ska bli jättekul att ses! 😀😀😀 

 • 17 dec 2017 17:04
  gittan52

  Vad roligt med en stor utveckling av MD!
  Även om jag inte tänker haka på så delar jag inte Arriettys tankar om att resan skulle rikta sig till dem som nått/är nära sin målvikt. Men samtidigt kanske det är de signaler bilden på smala, unga löpande personer på bilden.

  Jag tror inte att många av oss som är här på MD, har samma erfarenhet som Dan, som på sin sida beskriver hur han har vuxit upp inom sportvärlden.

  Min gissning är att många av oss behöver börja med vårt förhållningssätt till maten istället för att ställa krav på oss vad gäller motion, även om det senare inte är en nackdel.

  Jag är ganska noga med källhänvisning och nu har jag googlat på nominering till Guldhjärtat, men kan inte hitta Dan där. Jag tvivlar inte på att han är bra, men..

  Jag googlade på ”Guldhjärtat” och i ärlighetens namn blir jag inte riktigt klok på vad det är.  Det närmste jag kom var Body.se /guldhjärat. De bilder jag får upp är välmusklade personer som inte riktigt stämmer överens med oss 60+

  Något annat jag funderar över är hur frukost etc ska anpassas till deltagarnas behov som ju kan variera enormt. (LCHF/Paleo/GI/5:2 etc),
  Kanske finns svaren i vilka frågor som ställs i formuläret, men när jag klickar på det så kommer jag bara till ”Kontakta oss”, så där blir jag inget klokare.

  Men detta var bara lite av mina spontana tankar om informationen till detta. Jag hoppas självklart att ni får en underbar vecka och att det leder till att de som är med får de redskap de behöver för en varaktiv viktnedgång.

 • 17 dec 2017 17:06
  aregnisw

  Låter fantastiskt härligt synd man inte har råd bara annars hade jag gärna hängt med. Ha en trevlig tredje advent du också Johan smiley

 • 17 dec 2017 17:57

  Tack Aregnisw! Synd att du inte kan följa med, hade varit jättekul att träffa dig. smiley

   

  Gittan, tack för din feedback! Synd att du inte vill följa med, det hade varit jättekul att träffa dig! smiley

  "Jag tror inte att många av oss som är här på MD, har samma erfarenhet som Dan, som på sin sida beskriver hur han har vuxit upp inom sportvärlden." Just det, han är med för att dela med sig av sin erfarenhet och inspirera genom rolig träning. Vad gäller min egna bakgrund tror jag många här skulle sätta kokosfettet i halsen om jag skulle berätta den. Kommer sjäv ha föreläsning på resan, lite om min bakgrund och MD samt om kost och coaching naturligtvis smiley

  "Min gissning är att många av oss behöver börja med vårt förhållningssätt till maten istället för att ställa krav på oss vad gäller motion, även om det senare inte är en nackdel." Så kan det vara men det finns inga krav, man måste inget som du ser i beskrivningen, allt är valfritt och helt kravlöst. Det är också därför jag kallar den tränings- och hälsoresa. Vill man följa med och äta hälosam mat och träna mindre är det helt okej.

  "Jag är ganska noga med källhänvisning och nu har jag googlat på nominering till Guldhjärtat, men kan inte hitta Dan där. Jag tvivlar inte på att han är bra, men.." Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga men jag är inte lika noga med det, det skulle bli väldigt mycket jobb för mig. Men du får du leta lite till ;-)

  "Jag googlade på ”Guldhjärtat” och i ärlighetens namn blir jag inte riktigt klok på vad det är.  Det närmste jag kom var Body.se /guldhjärat. De bilder jag får upp är välmusklade personer som inte riktigt stämmer överens med oss 60+" Guldhjärtat är en tävling och det är endast positivt att vara nominerad till det. Det är intressant att se vad du väljer att foklusera på, likheter eller skillnader.

  "Något annat jag funderar över är hur frukost etc ska anpassas till deltagarnas behov som ju kan variera enormt. (LCHF/Paleo/GI/5:2 etc)" LCHF, Paleo, GI och 5:2 är ingen konst att kombinera, jag lover att lägga upp bilder till er som väljer att stanna hemma.

  "Men detta var bara lite av mina spontana tankar om informationen till detta. Jag hoppas självklart att ni får en underbar vecka och att det leder till att de som är med får de redskap de behöver för en varaktiv viktnedgång." Tack, jag är övertygad om att det blir en underbar vecka det kommer jag personligen att se till! smiley Jag älskar att resa och jag älskar hälsa, kan inte bli bättre kombination och att få dela med sig av det är ren passion för min del.

  Du antar att de som är med behöver gå ner i vikt.. så kan det vara men det vet vi inget om. Syftet med resan är att ha kul, träna, lära sig nya saker, träffa nya människor och njuta av livet. Och ja, det blir kosföreläsningar, workshops, rolig träning och motion. Alla saker som är bra om man vill gå ner i vikt och / eller boosta sin hälsa.

   

  Allt gott, en fortsatt trevlig helg!smiley

 • 17 dec 2017 18:05

  3 st positiva och glada personer anmälda idag än så länge. 2 kvinnor från Skåne och en kvinna från Stockholm.

  Grymt kul!!

  smiley

 • 27 dec 2017 17:46

  Havet ska också med, någon tjej som vill dela rum med henne?

  Läs här isåfall. smiley

 • 3 jan 2018 22:50

  Idag anmälde sig ännu en MD-medlem till vår hälsoresa i maj, kvinna 65 + pigg, positiv och träningsglad smiley Det kommer bli en bra och trevlig blandning på deltagarna.

 • 4 jan 2018 09:37
  BirtheX

  Hej så trevligt! Ser fram emot resan.smiley

Logga in för att skriva en kommentar.