icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 92 kg 86.1 kg 1193813
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
28 juni 2012 10:59
1

Fortsatt diskussion om LCHF och kött

Inslag i TV4 där docenten Ralf Sundberg, och fetmaforskaren Claude Marcus, delger sin syn på saken. Utgångspunken är studien som presenterades igår, där det framhävs att hög köttkonsumtion ökar risken för stroke. Båda är dock överens om att viktnedgång med LCHF är bra :-) Till TV4 och inslaget: [LANK]http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=ar_lchf-dieten_dodlig&videoid=2203066[/LANK]

Kommentarer

  • 28 juni 2012 11:59
    Annros
    Intressant, då har väl Marcus ändrat sig för det tyckte han inte förut! Märklig debatteknik också att påstå att en enkät gjord för 20 år sedan och som inte handlar om LCHF över huvudtaget tas som intäkt för 1. Att man äter mer kött när man äter LCHF 2. Att enkätdata kan säga något om komplexa orsakssamband. Snacka om många felkällor som inte kan tänkas bort trots en massa sofistikerade statistiska modeller.

Logga in för att skriva en kommentar.