icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 92 kg 86 kg 950015
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
5 september 2018 12:15
4

Ett viktigt mail

Hej Vänner!

01ca33e3-de69-48c1-a62d-c13bb16506de.png

Nu när det är många som är igång med nystarter, kickstarter och starter. Tänkte därför dela med mig av ett viktigt mail som jag nyss fick, ja det är viktigt för den som skrev det och även för mig såklart eftersom jag alltid blir lika glad av att höra hur bra det går för de flesta som kör ett av våra kickstartprogram smiley

Varför är det viktigt? Jo, det är nästan mer regel än undantag att man faller tillbaka efter en kickstart, om det inte finns en plan efteråt förstås. Hur går man vidare? Ta dig tid att sätta upp mål, ge dig själv en belöning (helst inte kopplad till mat) och gå inte och lägg dig på kvällen utan att ha planerat vad du ska äta dagen efter. Jag har skrivit en kortare artikel om ämnet där du hittar med tips här..

Har du något eget tips till den som vill vill gå vidare efter sin kickstart/nystart? Hur gör/gjorde du?

Passar på att önska er alla en härlig onsdag! smiley

Gillar

Kommentarer

 • 5 sep 2018 12:31
  paloma

  Som du skrev, planering, planering och åter planering. Allt går givetvis inte att planera, men man måste ha reservmat eller en plan hur man ska göra när det man planerat inte fungerar. Att börja planera vad man ska äta när man är jättehungrig fungerar sällan, inte för mig i alla fall.

  Och att inte se kickstarten som en kort period i livet, den måste följas upp av en ny plan som ska hålla för lång tid. För har man svårt för att hålla vikten räcker sällan en kickstart, man måste lägga om sitt liv och mathållning för resten av livet.

  Jag sitter här själv med ett antal extrakilo jag dragit på mig under semestern, det räcker inte att tro att man bara kan slappna av även efter 4 år. Äter man som innan så kommer kilona snabbt tillbaka, nu stoppade jag i rättan tid och går tillbaka till den metod jag använde för att nå mitt mål.

  Det jag framför allt vill trycka på är att man måste välja, välja om man verkligen vill gå ner i vikt. För det är inte lätt, och blir inte mycket lättare sen heller. Man måste alltid ha koll och prioritera bra mat och en del motion, men det är det verkligen värt...både för hälsan, orken och humöret🙂

  Önskar dig detsamma🙂

 • 5 sep 2018 13:10
  Bella50

  Instämmer helt med paloma.  Är det nån som kan detta är det hon.

  Grattis till bra minus och Pepp i massor till brevskrivaren. 👏👏

  njut av denna lillelörda` 👍

  Senast uppdaterad 5 sep 2018 13:11

 • 5 sep 2018 19:39

  En nyckel för mig - förutom planering var / är att inte se en kickstart som en isolerad del utan en del av en helhet , dvs hela planen för att nå sina hälsomål.

  Tidigare har jag varit väldigt fokuserad på att klara ett visst antal veckor , eller komma ner till en viss vikt - sedan har jag slappnat av och tänkt att jag  ju uppnått mitt mål....med resultat att jag ofelbart  slarvat bort min viktnedgång.

  Att se en kickstart som etapp ett , följa upp med etapp 2,3 ...för att sedan som sista etapp behålla uppnådd målvikt har fungerat för mig .

  Nu är jag på sista etappen som ska vara livslång , dvs behålla goda kostvanor , motion och bibehållen vikt.

 • 5 sep 2018 20:44

  Tack för input allhop! yessmiley

Logga in för att skriva en kommentar.