icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 92 kg 86,1 kg 1004246
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
15 maj 2012 13:03
4

Ett glas tomatjuice om dagen minskar den fysiska stressen av träning

"I en studie som publiceras i den brittiska tidskriften Nutrition Journal visar forskare vid Stockholms universitet att den biokemiska stress som kroppen utsätts för när vi tränar kan elimineras med bara ett glas tomatjuice om dagen." Det är troligtvis den starta antioxidanten lykopen som gör jobbet. Lykopen är bra för mycket annat också, bla cancer. Läs mer om lykopen här: [LANK]http://www.nyfikenvital.org/?q=node/135[/LANK] Läs pressreleasen och mer om studien här: [LANK]http://www.forskning.se/nyheterfakta/nyheter/pressmeddelanden/ettglastomatjuiceomdagenminskardenfysiskastressenavtraning.5.2a837cf7136f2cafe2d11b.html[/LANK] Vi har tankat tomatjuice här på redaktionen, ett glas om dagen blir det och det känns helt rätt! Jag har en tendens att lätt bli sjuk när jag tränar för hårt, detta bör hjälpa till en del :-) / Johan

Kommentarer

 • 15 maj 2012 13:08
  står det nått om vilken slags stress dom syftar på? för viss stress och nedbrytning krävs ju för att man sen ska kunna bygga muskler.
 • 15 maj 2012 13:17
  Frågan är ju om det bara är tomatjuice som har verkan eller om det funkar med att äta färska tomater också? Vad är det annars för tillsats i juicen som ger verkan?
 • 15 maj 2012 13:20
  kan hända att tomatjuice funkar bättre om det är antioxidanten lycopen (tror jag den hette) som är den som påverkar då lycopen (om det var så den hette) blir mer effektiv när tomaterna är uphettade och gärna finfördelade som tex en juice
 • 15 maj 2012 14:03
  Troxii
  Jag blir också lätt sjuk, trots andra intag av antioxidanter, men detta ska jag prova :)

Logga in för att skriva en kommentar.