icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 92 kg 86 kg 950124
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
12 augusti 2016 10:18
15

Dagbokens läkande kraft.

Hej Vänner!

Hittade en intressant artikel som handlar om hur bra det är att skriva dagbok och hur det kan påverka på ett positivt sätt. Kom och tänka på bloggen här på Matdagboken och hur många av er bloggar här och kanske använder det som en dagbok, kanske är det någon här som känner igen sig?

Här är artikeln.

Trevlig helg!

/ Johan.

 

Gillar

Kommentarer

 • 12 aug 2016 10:29
  aregnisw

  För mig är det en slags dagbok och jag brukar vara ärlig o säga som det är även om det inte alltid är positivt. För livet går ju upp o ner i alla fall för mig frown ha en fin dag nu o en trevlig helg yes

 • 12 aug 2016 10:31

  Tack för att du delar med dig i bloggen, ja den kan användas på många olika sätt. Ser att flera använder den som en tacksamhetsdagbok, också väldigt effektivt! :-)

  Trevlig helg!

 • 12 aug 2016 10:34

  Känner definitivt igen det, man måste sortera tankarna och få lite rätsida på dem för att kunna skriva ner dem något så när sammanhängande ju :-)
  Det går mycket lättare att få ordning på en tankegång för mig åtminstone, om jag fått skriva om den. Som om hjärnan lite snabbt sorterat och organiserat informationen det handlar om och kasserat allt irrelevant. Tänker på Matdagboken som min mentala motorvärmare.

   

 • 12 aug 2016 11:57
  52Stinas

  Personligen skriver jag nog mest för mig själv. Sätta på pränt det som bara kommer just nu. Ibland även funderingar. Summering. 

  Jag gillar att läsa de olika medlemmarnas  bloggar och kommentarer. Det händer så mycket för alla tycker jag. Det är i te alltid jag orkar kommentera eller skriva själv heller. 

  Tror att möjligheten med att blogga här hjälper många. Det är långtifrån alla som kan eller orkar hålla igång en vanlig blogg. Så att följarna fortsätter. 

  Här har vi alla en gemensam tråd att följa. Det gör det enklare på något sätt.

 • 12 aug 2016 12:48

  Jag med tror att bloggen är viktig på många sätt, är lätare lära känna sig själv näe man ser det på pränt, jag blogar bara här, tor det hjälpt mig en hel del.

 • 12 aug 2016 13:55
  Krusmor
  Ja, bloggen är ett otroligt bra verktyg för mig att inse den kostresa
 • 12 aug 2016 13:56
  Krusmor
  (ursäkta avbrott, inte lätt att skriva på mobilen) ...som jag valt. Bloggen är med andra ord jätte viktig för mig
 • 12 aug 2016 13:57
  Bella50

  Jag är lite väl "tjatig" med alla mina inlägg ibland...men i första hand gör jag dom för min egen skull. Mitt eget kom-ihåg....mina egna dagboksanteckningar.

  Det var just via Opnol's blogg  (hon är tyvärr inte kvar) som jag hittade den väg jag skulle gå , för att äntligen lyckas ända fram i mål och stanna där. Det är slutmålet iaf....och är en resa i sig. 

  Jag känner stor tacksamhet till alla bloggare här på MD som delar sin resa med oss övriga.

  Kanske man som " målgångare",  kan ge ett råd eller två till de som fortfarande är på väg...det vore ju fantastiskt. 

  Jag tror det hjälper jättemycket att förstå att andra också har upp-och nergångar, hur dom "löser" det och att vi kämpar tillsammans.  👏 Man är inte ensam  👏

  Lycka till därute 👍😆

   

   

 • 12 aug 2016 16:10
  gittan52

  Under 12-13 år, när jag hade en tung period i livet, skrev jag sånger. Det var mitt sätt då att få känslorna på pränt och att sedan kunna gå vidare.

  Idag fyller bloggandet, framför allt här på MD, en stor roll, tycker jag.

  Jag ser gärna bloggandet här som ett sätt att byta tankar och erfarenheter. Ju äldre vi blir, desto större insikt tror jag att vi får i att viktminskning inte bara handlar om mindre kalorier etc. Allt hänger ihop och jag tycker att vi är otroligt duktiga på att dela med oss av våra erfarenheter här på MD.

  Målet för oss alla är förmodligen att må så bra som möjligt och vara nöjda med oss själva som personer. Om vi sedan har BMI si eller så spelar förmodligen mindre roll, egentligen.

  Jag ser att jag nu, den 14:e september, firar 7 år som bloggare här på MD. Så det måste ju betyda något efter som jag bara fortsätter.  surprise

  Att få så många fina kommentarer, som jag fick i dagens blogginlägg, gör att det som kändes lite deppigt då, genast skingrades en smula.  heart

 • 12 aug 2016 20:12
  Maccloud

  Absolut jättebra kunna skriva ner det man känner och funderar över.

  trevlig helg till dig ocksåsmileysmileyyes

 • 12 aug 2016 23:27
  ulla165

  Där Opnol hjälpte dig Bella, där har du definitivt hjälpt mig i början av min resa här och känns det motigt någon dag idag så tänker jag på dig och din och andras resa här!

  Trevlig helg alla bloggare!

 • 13 aug 2016 07:55

  Jag skriver varje morgon något som kallas morgonsidor. Man skriver 2 A4 sidor om det man tänker på just då. Det gör att man liksom vänder och vrider på saker som oroar en och många gånger fåman syn på saker och kan hitta en väg framåt. Rekommendationen är att inte läsa det man skrivit men om man vill ska man vänta minst 2 månader. Väldigt bra faktiskt! 

 • 13 aug 2016 08:20
  Bella50

  Alla sätt är bra utom de dåliga. 👍

  Tack ulla. Kul att höra.👍

 • 13 aug 2016 12:28

  Vilken härlig respons, tack för att ni finns här på MD och förgyller sajten! heart

 • 13 aug 2016 12:33

  Vi som ska tacka som har fåt för månen lära känna varandra lite grand, stöta och få hjälp när det är tungt. Även mycket glimten i ögat och humor här.

Logga in för att skriva en kommentar.