icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 92 kg 86,1 kg 1005945
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se. Jag är kostrådgivare, Coach, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömmare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved samt HPI Nordic. Är född och bor i Malmö.

Bloggar här då och då mest om uppdateringar och händelser här på Matdagboken.
16 oktober 2018 11:17
6

Bästa dieten ikväll kl 21.00 på SVT 1

Hej Vänner!

Ny serie på SVT 1 om dieter och kosthållning. 4 par kommer testa olika kosthållningar; vegan, LCHF, 5:2 och livsmedelsverkets rekommendationer.

Första delen sänds idag 16 oktober kl 21.00.

Länk till programmet på SVT-Play.

Vill ni grotta ner i fler dieter läser ni min artikel "12 dieter och hur de fungerar"

Ser fram emot kvällen! smiley

Gillar

Kommentarer

 • 16 okt 2018 11:54
  gittan52

  Den ska jag absolut titta på, men det får bli på Play eftersom det är mycket fotboll på TV ikväll wink

 • 16 okt 2018 13:04

  Jag såg den på Play nyss, kunde inte hålla mig smiley LCHF:arna fick det onödigt jobbigt när vi inte blev upplysta om övergångsbesvär som tröttheten de kände och vad som brukar hända när man plötsligt rycker bort alla kolhydraterna på en gång.

  Sedan tycker jag att det var helt onödigt att totalförbjuda mejeriprodukter, det gör det hela ännu svårare helt i onödan. Coachen åt själv en ostomelette.. Ge killen sin cappucino för fasen!

  De andra dieterna verkade fungera, men veganerna kommer få en rejäl utmaning gissar jag.

  Vi får se hur det går, fortsättning följer...

 • 16 okt 2018 14:20
  Arrietty

  Jag fattade inte heller varför de skulle ta bort mejeriprodukterna från  lchf-paret... jag tror ju snabbmatsföräldrarna (som ska följa livsmedelsverkets rekommendationer) kommer att få det jobbigt, inte för att de får sug av maten men för att de måste planera och laga mat alla vardagar. Veganerna tror jag kommer att ta det med ro, men vad vet man? Det är ett intressant program men för min del är det lite "grunt", men vi får väl se vad nästa program ger.

 • 16 okt 2018 17:44
  gittan52

  Jag passade på att titta på Play jag med och måste erkänna att jag faktiskt blev lite inspirerad av att prova någon form av 5:2. Inte så mycket för viktnedgångens skull utan mer för att se hur jag skulle uppleva det och hur jag skulle må.  smiley

  Jag tror nog att alla familjerna kommer att få en del problem, men jag tror, precis som Arrietty, att det blir svårast för Kistafamiljen. De fick väl iofs den diet som passar bäst för dem, men eftersom de i stort sett inte lagat mat så ofta innan så gissar jag att det blir en hel del spänningar där.

  Jag uppfattade inte vad syftet med programmet egentligen är, men jag tolkar det ändå som att det handlar om hälsan rent allmänt, dvs förändras deras nuvarande värden med den nya kosten.
  Man pratade inte vikt alls, vilket jag tycker var bra.

 • 16 okt 2018 22:04
  piaan55

  Tack Johan för info om programmet. Såg programmet i kväll.

  Skall bli spännande att se fortsättningen.
  Se vad forskningen och provresultat efter en månad.

  Kommer följa programmen .
  Hade missat programmet Johan om inte ldu givit denna info via bloggen idag.

  smileyyes

 • 18 okt 2018 14:55
  Bella50

  Ha,ha...jag somnade..men får se det på Play sen 😄✌️

Logga in för att skriva en kommentar.