icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
En dag så ...
13 februari 2015 09:57
7

Sluträknat!

Ett helt år har gått och jag håller fortfarande på att vela fram och tillbaka. Jag har sett över mina ätvanor ... jag äter väldigt lite, nästan för lite. Det är kanske inte Lchf jag ska gå över till utan öka på det jag äter och tycker om.
Kolhydrater kan fara sin kos för jag tror att vi som är 60+ och mer inte ska ändra så mycket till annan kost utan äta lite mer kolhydrater istället för mindre.

När jag läste i http://mariannslchf.se/ att hon inte går ner i vikt, att hon är rund om magen trots hennes Lchf-mat i flera år då började jag tänka på hormoner. Vi äldre har ju hormoner emot oss, vi går inte ner i vikt som dom som är innan klimakteriet. Något händer i och efter klimakteriet, vi blir rundare i kroppen, något som vi tycks ha svårt att bli av med. Medicinerar vi också då är det ännu svårare. Lite östrogen gör att vi får bullmage, vill vi inte ha det då får vi inta östrogen men vem vill utsätta sig för både bröst- och underlivscancer som det kan bli?

Att kanske ta en promenad varje dag är säkert mer effektivt och bättre för hälsan än att börja med Lchf. Det finns andra vägar att gå med byte av mat men jag pratar bara om Lchf i detta inlägg eftersom jag varit på väg till att byta.

Rätt eller fel men jag har bestämt mig. Jag äter vad jag vill och det jag tycker om och går mina promenader och tar mina cykelturer varje vecka. Inget mer räknande av kolhydtarer eller kalorier, jag vet vad jag kan äta och inte äta. Att avstå från frukt och grönsaker som jag gillar som växer under jord, det vill jag inte, det går inte.
Nu får det räcka för mig, njuter jag av maten så lär jag nog också gå ner i vikt. Allt räknande och förbud blir en stressfaktor i kroppen och av stress kan man gå upp i vikt av (kortisol).

Gillar

Kommentarer

 • 14 feb 2015 09:25

  Tack alla för era pepp!
  Det var snällt.
  Trevlig Alla heart Dag på er!

 • 13 feb 2015 13:48
  lenaek

  Jag tycker du gör rätt som lyssnar på din kropp. Pepp!!!

 • 13 feb 2015 10:19

  Jag tror inte heller på förbund, bara på måtta och moderation. Hoppas det går bra för dig! Pepp!!

 • 13 feb 2015 10:05
  Tita

  Jag tror på att alla skall göra det som känns bäst och det man mår bra av?

  Pepp på dig och lycka tillyes

 • 13 feb 2015 10:24
  paloma

  Det tycker jag du gör rätt i, man kan äta allt men inte alltid, det är jag ett levande exempel på, jag är 51år i klimakteriet och dessutom äter Levaxin. Min värk gör att jag bara kan ta promenader som träning.

  Jag har räknat prickar och kalorier och bantat i säkert 25 år nu har jag äntligen hittat min metod 5:2 och nu när jag nått målvikt enstaka fastedagar i månaden. Jag har vant mig vid att äta en portion mat  med mycket grönsaker jämte och aldrig ta om, och det funkar jättebrasmiley

  Lycka till!

 • 13 feb 2015 12:55

  Jag tycker du har fel i ditt resonemang om att äldre inte ska gå på lchf diet. Jag är 68 år och har nu gått ner 11 kg sedan 1/1 2015.  Jag går ner ca 1,6-2 kg/vecka med dieten . Visserligen tränar jag på gym och simmar 4 ggr per vecka på samma sätt som jag gjort i 5 år. Och det går utmärkt att kombinera med strikt lchf-diet (max 15 g kolhydrater/dag)

 • 13 feb 2015 15:15
  ImmaAmmi

  Gör det som du ser är rättfördig och som du vet funkar bra.

Logga in för att skriva en kommentar.