icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
En dag så ...
13 juli 2019 09:52
5

Näe, det vill sig inte.

Jag trodde jag skulle lyckas med att förändra min mathållning men det går inget vidare, jag försöker att laga egen mat men så plötsligt får jag bråttom att göra något och då blir det en fryst färdigrätt. Egentligen är det väl inte hela världen att äta dessa frysta färdigrätter som jag ätit i mer än tjugo år men jag börjar bli trött på dom för det tas inte in några nya och fräscha, det är gamla recept. 

Det som jag börjat med på allvar är att gå med stavar två dagar i veckan. Resten av dagarna promenerar jag eller cyklar. Jag är stolt över mig själv att jag börjat med något nytt och det ska jag hålla på med fortsättningsvis. 

Det är inte lätt att "lära gamla hundar att sitta", det krävs en hel del fantasi och energi att förändra sig och sitt leverne. Men om man börjar med lite så kanske det blir stort til slut. 

Ha en fin helg!

Kommentarer

 • 13 juli 2019 12:00

  Bra gjort med stavgången, promenader och cykling! Ja det är inte lätt att ändra rutiner. Kanske du kan nöja dig med att laga mat ett par dagar i veckan. Det är så lätt att tänka allt eller inget, men det leder oftast inte framåt. Eller så är det för mig i alla fall. 

 • 13 juli 2019 14:29
  Emmi11

  när du lagar mat - laga flera portioner och stoppa i frysen.
  Då har du färdigt att bara tina när inte tiden riktigt räcker till, och du vet också vad det är du stoppar i dig.

 • 13 juli 2019 22:32

  + på förslag om att frysa in. Jag gör färdiga portionslådor så det blir enkelt att värma vid behov men fryser också in både tillagat i portionsstorlek tex 1 kycklingfilebit.  Då går det fort att tina och är lätt att komplettera till en hel måltid. Annars brukar jag göra en omelett på ett par ägg som snabbmat. 

 • 14 juli 2019 07:57

  Jag tänker som så att du kanske inte ska skynda för fort. Förändringar tar tid och stavgången, promenader och cykling är suveränt.

  Ovanstående tips är jättebra. Jag brukar också tänka "dagens middag är morgondagens lunch" det blir så himla mycket matlagande annars.

  Prova att bestämm en dag i veckan då du ska laga mat. Planera den måltiden i förväg, se till att du har allting och vet ungefär hur du ska göra och hur lång tid det ska ta. Håll dig till det ett par veckor och sen kan du öka med en dag till.

  Lycka till 😃

 • 14 juli 2019 13:19

  Jag äter nästan alltid hemlagat, men idag blev det en frysrätt från ICA - dock ett nytt sortiment med Oumph - marockansk gryta med couscous. Helt okej både smakmässigt och kalorimässigt.

Logga in för att skriva en kommentar.