icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
En dag så ...
1 augusti 2013 08:09
13

Nääe!

Har bestämt mig för att ge Lchf en ny chans från idag 1/8 men så läser jag i Aftonbladet idag att "fetdieten är ett hot mot folkhälsan", allt fler drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar och stroke i unga år. Jag kan inte låta bli att bli skrämd av sådan rubriker. Men så tänker jag på vad kolhydrater ställer till i våra kroppar. Om kolisar är fettbildande och lägger på hullet då måste fett ha tvärtom-verkan ... eller? Vad har ni andra för åsikter om inlägget i Aftonbladet och om min åsikt kolisar vs fett?

Kommentarer

 • 1 aug 2013 08:42
  Tack! Det behövde jag verkligen höra! Jag kör på!
 • 1 aug 2013 08:43
  Läs på kostdoktorns blogg idag, han har kommenterat artikeln! Jag mår toppen av LCHF och alla mina värden är mycket bättre nu än de var innan!
 • 1 aug 2013 08:45
  Jag børjar också LCHF i 10 v från och med idag. Jag tror inte kanske att den dieten ær så bra om man har heriditet før hjært/kærlsjukdomar. Men jag har testat alla møjliga dieter utan att lyckats gå ner i vikt så det ær vært ett førsøk! Vi får peppa varann :) Mvh Härja
 • 1 aug 2013 08:56
  Tack för era kommentarer! Ibland behöver man höra andras åsikter och om hur bra eller dåligt det gått. Mycket spelar roll, t ex klimakteriet (sölig förbränning) men det skrivs det inte om någonstans, igår först läste jag om det, det är ju viktigt för oss som är äldre att komma ihåg så man inte ger upp. Man lär sig något nytt varje dag.
 • 1 aug 2013 09:16
  Min man och jag äter oxå lchf och han som är typ 1 diabetiker har förbättrat alla sina värden avsevärt på kort tid ,och det gällde alla värden ,även kolestrolet.. Insulinmängden har han också minskat med,vissa måltider där han tog 7-8 enheter tar han nu ibland bara 0,5-1 enhet och ibland ännu mindre.. kanon kanon... nu peppar vi varann. Min viktminskning sen i juni är -3,4 men jag har halkat utanför ramen ett par svängar men nu är jag på igen..LYCKA TILL
 • 1 aug 2013 10:41
  Lchf är ingen bra diet en längre tid tyvärr. Jag tror ärligt talat de är en hälso fara! Jag hjälper människor att må bra, med bra näring kroppen behöver, ett program som består på 12 veckor om man vill gå ner i vikt. Då kallar vi de verkligen en bra diet :)
 • 1 aug 2013 11:58
  Ät så som du känner att du mår bra av att äta. Själv åt jag lchf under ca 3 år och det passade inte mig alls. Tappade inte i vikt och klarade inte av att träna- fick ont i lederna på grund av alldeles för dålig återhämtning. Visst jag fakirade mig ner till 63 kilo men det slutade i katastrof med ökad hårväxt i ansiktet och att jag började tappa hår på huvudet. Idag har jag hittat vad som passar mig i kosten och det är att jag helt enkelt bantat ner fettet och börjat äta frukt istället. Träningen går så bra och har inte ont någonstans och har till och med börjat fundera på att börja tävla igen då INGA leder bråkar längre. Så mitt tips till dig är att strunta i tidningarna får det är ingen som vet hur vi ska äta för att må bra utan prova dig fram tills du hittar ditt sätt!
 • 1 aug 2013 13:04
  Ja, kolla på Kostdoktorns sajt, han punkterar mediaballongerna... LCHF var en räddning för mig som testat det mesta genom åren, men som alltid gått upp allt igen. 12-veckors "dunderkurer" som Åsisen försöker göra reklam för här inne (så jävla oseriöst! Vem vill gå hos ett sånt hälsoföretag?) är värdelöst för såna som mig med stor övervikt och ett stort sockerberoende... Jag har svårt att se det hälsofarliga i att jag tappat snart 10 av mina 65 överviktskilon på 4 månader, känns tvärtemot mycket hälsosamt!! Men var och en sin egen lyckas smed ;). Vill du lära dig och bli peppad så läs jojomajas blogg här inne, hon har gjort hela resan!
 • 1 aug 2013 13:14
  Läs gärna lchfingenjorensblogg.se.. En superduper inspirerade tjej
 • 1 aug 2013 13:18
  Tack snälla för alla kommentarer! ag har lyssnat på radion idag om just Lchf. Vissa förspråkar det, vissa gör det inte. Vissa säger att det är förkastligt med frukt som är en sockerbomb. Ja, detta var inte lätt. Jag går väl upp i vikt ännu mer av att bara tänka = stress. Men, jag har handlat hem för att börja med Lchf och kommer ändå att ge det en chans men jag kommer inte att proppa mig full med fett, även om fett förbränner fett, jag tar en lagomnivå. Jag vill gärna äta en frukt då och då och grönsaker under jord. Jag ska inte ta till piskan om jag vill äta en glass eller något godis. Förbud tror jag inte på. Som jag hört sägas ... ät vad du vill men inte alltid/varje dag. Ligger nog något i det, tror jag.
 • 1 aug 2013 15:15
  Ja, håller med Ebbesmor. Beroende på hur din historia ser ut så klart, så blir det svårt att lyckas med viktminskning om du inte kör LCHF fullt ut. Tanken är ju att fettet mättar, och att avsaknaden av svängningar i blodsockret (via kolhydrater) gör att du mår bra. För oss sockerberoende är det guld värt! Jag är själv förvånad över hur lite jag saknar frukt, men kanske har bären jag äter ibland tagit den platsen. Och när man äter olika sorters ovanjordsgrönsaker som t ex zucchini, vitkål, aubergine, paprika, gurka, sallad, sparris, spenat, broccoli och (måttligt med) tomat känns det ok att skippa t ex morötter, palsternacka, kålrot och rödbetor. Pepp!
 • 1 aug 2013 16:59
  När jag gick ner 20 kilo gjorde jag det med "vanlig mat", kalorikoll och mer vardagsmotion än tidigare. Socker åt jag, kolhydrater och fett likaså. Sedan har jag hållit vikten länge, men vägt för mycket nu i mer än ett halvår, dock inte mer för mycket än tre kilo och anledningen är extrem stress. Så jag tycker att "allt men inte alltid" funkar för mig. Som sagts här tidigare så blir nog var och en salig på sin fason. Lycka till med att hitta det som funkar för dig.
 • 3 aug 2013 11:53
  Tack för alla kommentarer och peppningar och åsikter. Jag ska grunna på dessa och se vad jag kommer fram till. Jag tycker nog som Namnnamn egentligen, att äta av allt men röra på sig mera. Idag har jag dålig mage, reagerade omgående på omställningen. :)

Logga in för att skriva en kommentar.