icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
En dag så ...
5 september 2015 18:04
6

Konfundersam blir man ju.

Var på VC och tog mitt blodtryck, det visade på 180/90, alltså på tok för högt ... trots att jag cyklar mycket.
När jag kom hem, när jag suttit stilla i en halv timma tog jag mitt blodtryck men med handledsmätare. Jag blev förvånad ... det visade ett perfekt tryck ... 129/70!
Hur kunde det vara så stor skillnad? Det kan ju hända att folk går omkring och tror att deras handledsmätare visar ett bra tryck och så kan det som i mitt fall ligga för högt.
Jag blev rädd, mådde så dåligt resten av dagen.

Har du varit med om detta?
Vad ska man tro?

 

Gillar

Kommentarer

 • 5 september 2015 18:18
  ImmaAmmi

  Min mamma brukar alltid få högt blodtryck när hon ska till dr/ VC. Men hemma ligger den ganska normalt. Hon är ganska blyg och osäker till sin natur, så förmodligen spänner hon sig omedvetet, för hon beskriver det som att det bara "susar/brusar till" och sedan har plötsligt hon det höga blodtrycket, när hon väl är där på Vårdcentralen.

 • 5 september 2015 18:38

  det är ganska vanligt förekommande med "vitarockensyndromet" dvs att blodtrycket är högt när man är hos läkaren men normalt annars. Fråga om du inte kan få låna hem en blodtrycksmätare för att kolla några gånger i hemmiljö!

 • 5 september 2015 19:23
  Det var samma för mig, klassiskt vita-rock-syndrom. Jag ville hålla koll på mitt tryck så jag köpte en egen mätare, likadan som dom har på VC och Apoteket. Var inte så dyr faktiskt.
 • 5 september 2015 20:27
  Donnina

  Dåligt att de inte mätte trycket två ggr med minst en kvarts mellanrum, det bör mätas efter vila också.

 • 5 september 2015 22:16

  Det brukar var så. Blodtryck blir högre på sjukhus och vårdinrättningar. Du behöver inte vara orolig.

 • 6 september 2015 08:18

  Tack för era smarta kommentarer.
  Visst spänner jag mig för jag vet att det kommer att göra ont, riktigt ont p g av fibromyalgi som sitter mycket just i överarmarna. Har frågat om dom inte kan ta i handleden p g av mitt onda men det vill dom inte.
  Trycket har legat vid tre tillfällen mellan 150/80 -- 180/90 men hemma så bra. Nu blev det höjning av blodtrycksmedicinen, inget tal om att kanske röra på mig mer eller äta annorlunda.

Logga in för att skriva en kommentar.