icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
En dag så ...
3 mars 2013 09:13
3

Femtielfte gången.

Nu är det dax att ta itu med vikten men vet inte vilket jag ska rätta mig efter så det blir rätt. I nästan alla hälsotidningar talas det om att räkna [FET]kalorier [/FET]för viktnedgång/uppgång men Lchf:are säger håll koll på kolhydraterna. Ska jag räkna kalorier? Är det det bästa sättet eller ska jag räkna kolhydrater? Hjälp mig att börja rätt! Tack, snälla.

Kommentarer

 • 3 mars 2013 09:53
  gittan52
  Du ska välja det som passar dig själv bäst och som du mår bra av, tycker jag. Jag räknade kalorier trots att jag tidigare åt LCHF-kost. Nu har jag gått över till LC-kost vilket är lite mer generös vad gäller kolhydrater. Jag tycker nog att vi alltid behöver ha lite koll på hur mycket kolhydrater vi stoppar i oss.
 • 3 mars 2013 10:19
  Tack Gittan52, det är en snårig djungel för en som inte är helt insatt. Jag vet inte vad som passar mig bäst, har aldrig i mina unga år behövt tänka "gå ner i vikt". Nu när jag är äldre måste jag göra det, testar olika dieter men hamnar alltid tillbaka i gamla vanor. Hade tänkt denna gång byta ut något mål den första veckan (v 10) till Nutrilett drinkar. Läkare rekommenderar det till överviktiga så då antar jag att just Nutrilett är bra.
 • 30 mars 2013 10:49
  Silver68
  Joanni jag håller med Gittan52, du ska prova dig fram vad som är bäst för dig. Speciellt nu kommer vi att bli bombarderade av massor med reklam om hur du når din vikt genom att svälta ihjäl dig och denna är inte huvudtanken. Huvudtanken är att du ska hitta något som passar dig som du kan leva med resten av ditt liv. Den andra är att det ska ta tid att gå ner i vikt. Man ska inte gå ner typ 15 kilo på två veckor utan att kroppen hänger med. Den naturliga är att man går ner max 0,5 kilo/vecka, obs! jag skrev MAX. För det kan vara att kroppen är så skadad att allt bantning genom åren att den inte ens vill släppa en gram. Ta tid på dig och leta på internet hälsosam sätt att gå ner i vikt och tänkt långsiktigt, alltså hitta något som du kan tänka dig att ha livet ut som livsstil. Ta en sak i taget. Hoppas att du hittar ditt sätt, för det som passar dig passar inte till en annan person. Glad Påsk!

Logga in för att skriva en kommentar.