En fråga.
Kommentarer
-
Så länge ditt kaloriintag ligger på - bör du gå ner. Om du fyllt i dina uppgifter om längd vikt och ålder och aktivitetsnivå i MD och den räknat ut ditt kcalintag till 1855/dag så är det så mycket du skall äta för att behålla din vikt. Vill du gå ner i lagom takt så är ett minus på runt 500 att rekommendera. Bör landa på runt 0.5 KG minus i veckan. Huruvida kombinationer av olika livsmedel gör viktnedgången snabbare finns det olika teorier om, framförallt LCHF dvs protein och fett och så LITE kolhydrater som möjligt. Där är jag ingen expert så det får andra svara på.
-
Jag har gjort kaloriavdrag på -500 från det jag enl MD behöver för att vara viktstabil, äter ibland mindre, går ner i vikt, snart i mål, och jag äter efter kcal, äter kolhydrater, äter ingen spec diet, försöker äta allt men med måtta och för mig funkar det bäst, men vi är ju alla olika. Däremot brukar jag välja det med minst kalorier i om jag har två olika att välja mellan, tex väljer jag äpplet framför bananen.
-
Förr i tiden, på 70-talet så fick man bara äta ost i samband med måltiderna enligt Viktväktarna. Vet egentligen inte varför. Så länge kaloriintaget än mindre ät förbrukningen så ska man gå ner i vikt om man inte har någon sjukdom typ nedsatt ämnesomsättning ed. Jag har bannlyst de flesta kolhydrater och har ett maxtak på 30 gr/dag, helst under 20 gr. Med den här kosten har jag märkt att jag kan ligga lite högre i kaloriförbrukning än vad som rekommenderas och ändå tappa vikt. Det enda råd jag kan ge dig är att prova dig fram, ta en vecka i taget och se. Fungerar det inte som du vill så får du fundera på att justera din mat och/eller din motion. Lycka till!
-
Tack för era kommentarer, det hjälpte mig. Ska nu fundera i kväll om jag ska börja med lchf eller inte. Kolisar är ett gissel för mig så det är det jag måste brottas med, tror jag.
Logga in för att skriva en kommentar.