icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Jhvm8318s blogg

88 kg 68 kg 942
Såhär kan det inte fortsätta, nu måste jag gå ner i vikt, minst 20kg och sedan finna nya och hållbara vanor🙏
10 januari 2021 09:22
6

Då kör vi, igen.... Hjälp.

Jaha då var det dags igen...vikten har aldrig varit så hög, väger lika mycket som när jag var höggravid! Jag fattar inte vad som har hänt, har ioförsig alltid varit en jojobantare...vill verkligen hitta något som fungerar och stabiliserar vikten i längden.

Jag vet inte varför jag har så svårt att skapa bra vanor?! Det går alltid bra i början och sen faller jag tillbaka 😔 Älskar bröd, pasta, potatis, godis, läsk 🙈😔

 

Har testat G:I flera ggr, Lchf, Vlcd, 16:8, räkna kalorier.... Jag vet inte hur jag ska få vikten att funka för att må bra i mig själv, komma i kläderna och hålla mig frisk såklart .... Tips? 

Vad har fungerat för dig? 

Jag har 20kg nu som jag mås bli av med!

 

Startade en pulverdiet vlcd för 3 dagar sedan för att få en kickstart.... 

Gillar

Kommentarer

 • 10 jan 2021 09:54
  klaraelv

  Svårt att säga vad som fungerar för mig, jag är ju tillbaka här igen wink

  Men jag har varit ner i en bra vikt vill inte säga målvikt, men jag gick från 85,5 till 55 (målvikt ca 53), med hjälp av matdagboken och styrketräning. Av skador och pandemi försvann träningen och felaktig mat och jag gick upp igen.

  Så kort och gott, kaloriräkining och 16:8 var det viktigaste för mig när jag gick ner förra gången, ska försöka ta mig tillbaka till den filisofin igen, när det gäller födan.

  Träningen varierade jag mellan 1,5 till 3 timmar per dag, med en dags vila i veckan (då endast med en längre PW den dagen).

  Lycka till. (vilket jag behöver själv oxå)

   

 • 10 jan 2021 10:14
  lenhal

  För mig öppnades en ny värld när jag kom i kontakt med 16:8 fungerar för mig i kombination med kaloriräkning och träning. 

  ​Lycka till 🌼

 • 10 jan 2021 11:46
  paloma

  Jag började med 5:2 för att kicka igång viktminskningen 2013, när jag nådde målvikt började jag äta vanlig mat men bara en portion. Jag ökade också min motion i form av raska promenader, med andra ord "halv portion dubbel motion".

  Det kanske låter konstigt men det fungerade då och fungerar fortfarande bra efter snart 7 år. Jag äter både pasta, potatis, bröd m.m men i begränsade mängder, men dricker mest vatten och ingen läsk. Dieter har jag slutat med för det håller inte i längden för mig, jag gick ner precis under dieten men upp ännu mer när jag inte orkade hålla det.

  Det ska vara något du kan leva med varje dag utan för mycket krångel, att äta som familjen men med mindre portioner och mer grönsaker. Jag äter kokta/ungsrostade rotfrukter nästan varje dag det mätta bra. Inga lightprodukter heller utom matlagningsgrädde i grytor och vissa såser, det jag äter i mejeriprodukter är fullfeta utom mjölken som är mellanmjölk för jag tycker inte om vanlig mjölk.

  Jag tar upp en portion och får inte ta mer utom av sallad och grönsaker, man vänjer sig efter ett tag och blir lagom mätt. Jag äter för det mesta 3 måltider/dag mellan 9-17, typ 16:8 på vardagar men inte gelgen.

  En sak som också har hjälpt mig mycket är att jag inte äter kakor, godis eller annat onyttigt på vardagar. Ska jag äta något utanför planen gör jag de bara på lördagar eller söndagar, då behöver jag inte tveka om någon bjuder på sådant på vardagar.

  Jag hoppas du hittar ett hållbart sätt att minska i vikt och hålla det, men ju mindre krångel desto bättre enligt mig🙂

  Lycka till👍🙂

 • 10 jan 2021 13:54
  gittan52

  Även om jag i stort sett är i mål med min vikt så är jag inte i mål med vad som orsakar viktuppgång och det jobbar jag på nu. Jag har skippat registrering, diverse kostalternativ, kaloriräkning, registrering etc. Istället funderar jag mer och mer på vad som egentligen är viktigt för mig och använder det som ett slags fyrtorn som ska leda mig rätt i den livsstil som innebär ett hälsosamt liv.

  Låter kanske lite flummigt men ju mindre vi kan krångla till det för oss desto lättare tror jag att det går.

  Om du gillar att läsa och fördjupa dig i detta med mål och varför ni når dem, eller inte, så rekommenderar jag boken ”Tio i tolv”. Jag köpte den för några år sedan och den har varit till stor hjälp för mig.

  Jag har också bloggat en del om det.

  Lycka till framöver! yes

 • 10 jan 2021 17:45
  ulla165

  Jag gick ner drygt 12 kg med 16:8 och liberal LCHF (=GI) och kalorikontroll, gör i stort sett som Paloma. Börjar dagen med lunch - gröt med yoghurt och äppelklyftor. Middagen äter jag på en assiett. Sedan har jag ytterligare två regler: TIO = ta inte om! och IM = inga mellanmål... om möjligt. 

  Makens sjukdom och pandemin satte krokben för mig. Men jag har inte gått upp så värst mycket - dom nya vanorna sitter nog i. Men det har verkligen tagit ett bra tag att ta till sig dom.

  Dr Mikael sa här om dan i TV att en bra 'diet' är den man kan leva med. Lycka till att hitta din melodi🎶👍

 • 11 jan 2021 18:56
  Bella50

  Håller med alla ovan. Tror det redan finns kunskaper & erfarenheter hos dig efter dina olika försök. Samla dom i en ny strategi...en som du kan leva med...som får ta tid...som blir hållbar.

  Lycka till på din väg.✌️

  PS.  Läs några framgångsberättelser härinne om hur andra gjort. 

  Det hjälpte mig att bli motiverad för 6 år sedan. DS.

Logga in för att skriva en kommentar.