icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 44- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
12 oktober 2020 10:31

Vegetarisk höstgryta med linser och potatis

3e479cb8-d03f-45d2-b235-44d9a4639ff7.jpg

Enkel höstgryta med linser och potatis! En portion innehåller 329 kcal, 4 g fett, 14 g protein och 55 g kolhydrater. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.

Ingredienser till 4 portioner:    

  • 2 dl Vatten

  • 0.5 kruka Basilika

  • 0.5 Msk Herbamare örtsalt

  • 400 g Potatis rå

  • 1 st Lök gul,

  • 200 g Morot

  • 1 st Paprika röd

  • 2 dl Röda Linser Eko KUNG MARKATTA

  • 800 g Tomater krossade konserv m lag

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 1 msk Olivolja

  • 15 g Sambal oelek

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Skala även morot och potatis och tärna dessa. Skär paprikan i grova bitar.
  2. Fräs grönsakerna i olja med pressad vitlök. Tillsätt linser, krossade tomater, örtsalt och sambal oelek.
  3. Låt koka tills linserna och potatisen har lagom konsistens, ca 20 minuter. Späd med vatten om konsistensen är för tjock.
  4. Finhacka basilikan och tillsätt i grytan strax innan servering.

Variationstips

Gott att smula lite fetaost över grytan när den är färdigkokt. 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.