icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 44- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
1 mars 2020 12:07
9

Vegetarisk auberginegratäng med mozzarella och spenat

df98050e-8b9d-4224-99ea-2c229aa6b0f1.jpg

God söndag på er alla! Här kommer ett recept på en vegetarisk gratäng med aubergine, mozzarella, tomatsås och spenat. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:    

  • 1 kruka Basilika, färsk
  • 1 msk oregano
  • 1 krm Svartpeppar
  • 1 nypa Salt
  • 1 msk Salt
  • 2 st Aubergine
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 1 st Lök gul,
  • 3 msk Olivolja
  • 200 g Spenat färsk
  • 2 burk Tomater krossade konserv m lag
  • 0.5 dl Äppelcidervinäger ättiksyra 7 %
  • 250 g Mozzarella ost fett 20 %
  • 1.5 dl Parmesanost hårdost riven fett 30%

Gör så här:

  1. Skiva auberginerna i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt och strö över saltet. Låt stå 40 minuter så att vätskan dras ur. Torka därefter av skivorna med hushållspapper. Ringla över olivolja och ställ in plåten ca 15 minuter i 200 graders ugn.
  2. Finhacka löken och fräs i olivolja tillsammans med pressad vitlök tills löken blir genomskinlig. Tillsätt därefter de krossade tomaterna, vinäger och oregano. Smaka av med salt och peppar. Låt småputtra i ca 15 minuter. Hacka basilikabladen och tillsätt dessa. Rör runt och ta plattan från värmen.
  3. Stek spenatbladen som hastigast i en stekpanna med olivolja.
  4. Varva aubergine, tomatsås, skivad mozzarella, spenat och parmesan i en ugnssäker form. Avsluta med ett lager tomatsås och toppa med riven parmesan. Gratinera i ugn ca 20 minuter.

Variationstips

Den färska spenaten kan bytas ut mot fryst. Tina då spenaten och pressa ur all vätska innan den tillsätts i gratängen. 

Gillar

Kommentarer

  • 1 mar 2020 12:34
    Bella50

    Mums 😋👏👏kan bli veckans Vego.

    Tack...och ha en skön söndag👍

    Senast uppdaterad 1 mar 2020 12:35

  • 1 mar 2020 13:15

    Tack det samma Bella :D !

  • 5 mar 2020 21:13
    ulla165

    Nu har även jag skrivit ner receptet. Tack!

  • 5 mar 2020 21:21
    Bella50

    Tack så mycket Jessica. 

    Jag har utvärderat detta nu.

    Luktade gott och smakade himmelskt. Jag var nästan i Italien.

    Vi kommer dock inte att "förgrädda" aubergine nästa gång.Vår blev nästan ingenting kvar så vi skivade upp lite squash och varvade med. Stekte heller inte spenaten...blev perfekt ändå i ugnen.

    En favorit som görs i repris i mitt kök.

  • 6 mar 2020 16:12

    Toppen Ullasmileyyes

    Tack för input Bella, ska testa att inte heller förgrädda nästa gång. Eller göra lite tjockare skivor👍🏻

  • 6 mar 2020 21:14
    Bella50

    Så tyckte vi...vill inte och" klaga" men  vi har ju " bollat" recept förut.

    Vi tyckte bara ett par moment var onödiga.

    Vi ska snart göra den gratängen igen ...så god.😋👍

     

    Senast uppdaterad 6 mar 2020 21:22

  • 6 mar 2020 22:47

    Tänker inte att ny input är klagan😊

    Ser det som en möjlighet att göra receptet ännu bättre🙋🏼
    Så bara fortsätt med detta, jag uppskattar det 🤗

  • 7 mar 2020 07:24
    Bella50

    Idag lagar jag din Laxgratäng med spenat och ost.

    Älskar ugnsrätter...så enkelt och gott.

    Önskar dig en härlig helg 😍

  • 7 mar 2020 08:54

    Tack detsamma Bella 🤗!

Logga in för att skriva en kommentar.