icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 44- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
6 oktober 2016 09:31
5

Vattenfasta dag 4

Idag är 4:e dagen på min vattenfasta. Att fasta flera dagar i rad kallas terapeutisk fasta och är inte något jag gör för att gå ner i vikt, utan för att ge kroppen en chans att läka/vila och förstöra sjuka och skadade celler. Jag har gjort det här en gång tidigare i år, så den här gången visste jag vad jag hade att förvänta mig.

Förutom huvudvärk (som höll i sig under hela dag två) mår och fungerar jag precis som vanligt, förutom att jag har känningar av "restless legs"när jag lägger mig. 

I vanliga fall sover jag som en stock natten igenom, men natten till idag vaknade jag vid tresnåret och låg vaken en halvtimme eller så. Det här är vanligt när energireservern i levern är tom och stresshormonet kortisol sätter in för att hjälpa till att höja blodsockret. (Det här kan även hända när man äter för lite kolhydrater, så har du en störd nattsömn och äter LCHF kan det här vara ett tecken på att man kanske ska välja att öka intaget av kolhydrater.)

Idag kan jag ändå se slutet på det hela. I morgon kväll är det fastebryt och jag har så smått börjat fundera på vad första måltiden ska bli. Just nu lutar det åt fisk i folie och jordärtskockspuré, men vi får se. Något säger mig att jag kommer hinner ändra mig tusen gånger om. 

Ska skriva ihop ett längre inlägg när jag är klar med fastan, om mina upplevleser och vilka svårigheter jag stött på. För det är inte helt enkelt det här. 

Gillar

Kommentarer

 • 6 okt 2016 09:41
  Troxii

  Endast vatten, låter tufft! Jag har kört juice-fasta i 7 dgr och det var jobbigt nog (visserligen bara de 2-3 första dagarna). Låter spännande men med barn hela dagarna ska jag nog inte vatten-fasta. ;) 

  Heja!

 • 6 okt 2016 12:28

  Vi fastade ett gäng på jobbet när jag var 20-25, 5 dar med bara vatten 7 dagar sen med nån speciell dricka som man skulle dricka 3,5 liter om dagen av med mineraler och proteiner uträknat efter ens vikt, sen började man äta i 7 dagar med en speciell vegan kost som startade upp systemet i kroppen, tog man sig igenom kuren så blev man väldigt pigg, men många kroknade på vägen tror de fuskade med drickat.

  Nu måste jag äta liknade per dag för att hålla waranet i styr, problem när jag jobbar för hårt med.

  Blev så irriterande på mitt kaffe beroende så har kaffe fastat 40 dagar 2 gånger nu för att lära kroppen att jag bestämmer, kan bara säga de första mornarna med betablockerare utan kaffe, stod jag knappt på benen, professorn sa att tar 5 dar för kroppen att kompensera för kaffet, sen skulle det fungera, till min glädje hade han fel tog 3 sen fixade kroppen blodtrycket med ett extra glas vatten.

  Nu kan jag hoppa kaffet utan att må dåligt av det, och kroknar inte häller om jag blir sen med en måltid, det släppte med. Är inte jätte hungrig nu, brukar äta 12 har kört upp en tank på röj sågen, köpt billig ben sin på Biltema miljö. Går nästan 2 tim på den, den dyra bensinen från Grangården 50 min förstår inget?

  l

 • 6 okt 2016 21:15
  Bella50

  Nej, fy , trist....inget för mig 👎

 • 6 okt 2016 22:00

  nej Bella det är känslan efteråt när kroppen är ren som är drivkraften,

 • 6 okt 2016 22:56
  Bella50

  Fattar det...men skulle inte stå ut.😬

Logga in för att skriva en kommentar.