icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 44- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
5 februari 2013 21:45
4

Vågen är inte alltid rättvis

Många som jag stöter på blir besvikna då de inte ser några resultat på vågen när de går över till LCHF. Jag försöker säga att det inte gör något - "Du har antagligen tappat i fettprocent men det kan du inte se på vågen. Ta ditt midjemått istället"säger jag. Några väljer att lyssna på mig, medan andra muttrar lite surt att det här minsann inte är en diet för dom. Jag har själv kört LCHF en herrans massa år. Först för att gå ner i vikt, sedan för att jag insåg att det var en självklar och hållbar livsstil. Går just nu och blir kalipermätt en gång i veckan (håller på med ett tränings/kosttillskotts projekt) och bara föra tt visa er att man kan hålla sin vikt, eller till och med gå upp lite grann [KURSIV]men tappa i fettprocent[/KURSIV] samtidigt. Delar därför med mig av min fett och vikt kurva :) Håll till godo Som ni kan se hade jag även ett midjemått på 77 cm när jag vägde 60 kg. Nu väger jag nästan 2.5 kilo mer, men har minskat midjemåttet med 10 cm. Kan ni hålla med mig om att vågen inte alltid är rättvis?!

Kommentarer

 • 5 feb 2013 22:30
  Helhjärtat! De perioder jag tränar hårt eller mycket hårt väger jag mer än de perioder jag tränar lätt, och det (har det visat sig) har i princip inget med centimetrarna att göra :-) Om du har tid skulle du gärna få reda ut de olika fettmätningsmetoderna, kanske en guide till vilken metod (om någon?) som passar bäst för vem och var man kan hitta dem? Det vore intressant läsning!
 • 6 feb 2013 07:58
  Ja vågen kan vara lite missvisande, vilket jag tycker är viktigt att påvisa. Är tyvärr inte så hemma på vilka fettmätningsmetoder som är bäst för vem, men kalipermätning (av en som är duktig på det) och bodpod-mätningar sägs vara de mest tillförlitliga. Du som också är träningstokig :) , har du mätt din fett%?
 • 6 feb 2013 09:22
  Nej, jag har ju inte det (inte med en tillförlitlig metod iaf), det var delvis därför jag fiskade :-) Testade en våg som slog vilt mellan 32 och 37%, känns som för stor variation för att jag ska tro på den, så efter det har jag varit ganska skeptiskt till bioimpedans. Men det är allt :-)
 • 6 feb 2013 21:11
  Jag har också en våg som ska mäta procent. Enligt den ligger jag på 18% och verkligheten är som sagt en annan :) Men som sagt kaliper och bodpod ska vara de mest tillförlitliga

Logga in för att skriva en kommentar.