icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Jessicas blogg

1025317
Jag är en träningstokig 42 åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
6 april 2019 12:55
2

Världens bästa sallad

69826998-511d-4942-a6c4-0cbfce82e774.jpg

Världens bästa sallad? Ja kanske :D Skulle gärna vilja ha ett annan namn på den, så har du några tips får du gärna skriva en kommentar. Hur som helst så är den väldigt god och passar både till fisk, fågel och kött. Igår serverade jag salladen som ett tillbehör till cajungrillad kyckling med limesås. Så gott så att det finns inte ord! Jag tycker att salladen är godast när den är lite ljummen. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Varför inte prova redan idag?

Ingredienser till 4 portioner av världens bästa sallad:

  • 450 g Blomkål
  • 250 g Broccoli
  • 300 g Potatis rå
  • 240 g Kronärtskockshjärtan 
  • 150 cocktail Tomat
  • 12 st Oliver gröna inlagda
  • 65 g Ruccolasallat
  • 120 g pesto
  • 120 g bacon
  • 1.5 msk Olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Halvera eller klyfta potatisarna, beroende på hur stora de är. Dela blomkålen i lika stora buketter som potatisen. Lägg på en plåt och ringla över olivolja. Blanda runt och ställ in i ugn ca 20 minuter.
  3. Dela broccolin i mindre buketter och skär stjälken i bitar. Ta ut plåten med potatis och blomkål och tillsätt broccolin. Sätt in och låt bakas ytterligare 5 minuter i ugnen. Låt därefter grönsakerna svalna något.
  4. Häll peston över grönsakerna och blanda väl. Tillsätt därefter coctailtomater, klyftade kronärtskockshjärtan och oliver.
  5. Vänd ner ruccolasallad precis innan servering. Lägg upp på ett serveringsfat och strö över knaperstekt, tärnat bacon.
  6. Klart att servera!

Gillar

Kommentarer

  • 6 apr 2019 14:26
    LissaLo

    Universal-sallad kanske 🙂

  • 7 apr 2019 07:47
    Bella50

    Min man är bra på KALL sallad...den har fått namnet ” fjällgubbens sallad ALLT” ...vilket innebär salladsmix ( alltid med ruccola i ) både färska och picklade grönsaker såsom paprika, gurka,lök, och alltid fetaost. Tomater . Ibland suger snaps och champinjoner.

    Är det ditt recept kan den heta Nåt med Ditt namn.

    Jessicas bästa kanske...🤔

    Ska verkligen testa den. Tack.

    Senast uppdaterad 7 apr 2019 07:50

Logga in för att skriva en kommentar.